Política

Elisa Núñez reitera el compromís de la Conselleria per reformar l’Unitat Helitransportada de Cocoll

La consellera de Justícia visita la base aèria del Servici de Bombers Forestals
Elisa Núñez visita la base aèria de Cocoll / Tino Calvo

Elisa Núñez, consellera de Justícia i Interior, ha reafirmat el seu compromís amb l’execució del Pla estratègic del Servici de Bombers Forestals de la Generalitat, que promet millorar les condicions laborals dels bombers i, per tant, augmentar la seguretat de tots els valencians i protegir el patrimoni natural de la Comunitat Valenciana.

Durant la seua visita a la base aèria de la Unitat Helitransportada de Bombers Forestals de Cocoll, Elisa Núñez ha agraït en persona a l’equip el seu dedicat treball en l’extinció de l’incendi recent a Tàrbena. A més, ha escoltat les preocupacions del personal sobre les deficiències en les instal·lacions. La consellera ha anunciat una sèrie de millores previstes per aquesta base, incloent un nou tancament perimetral i millores en l’habitabilitat.

Equipament dels Bombers | Tino Calvo
Base aèria d’Emergències en Cocoll | Tino Calvo

La titular d’Interior ha comentat que, des d’agost, s’han realitzat visites a diverses bases, revelant el deteriorament i la falta d’equipament adequat heretat de l’administració anterior. “La nostra prioritat són els bombers forestals i les seues famílies; per això, hem impulsat un pla estratègic que estabilitzarà la plantilla i millorarà les instal·lacions i vehicles”, ha afegit Núñez.

El Pla estratègic serà presentat al Consell d’Administració de la Sgise el proper 6 de maig, seguit de reunions amb representants sindicals dels bombers forestals a partir del 9 de maig per tractar les seues condicions laborals.

Unitat Helitransportada de Cocoll

Finalment, Elisa Núñez ha destacat els resultats positius de les negociacions recents amb els sindicats, indicant que aquest suport conjunt millorarà significativament els serveis de l’empresa pública, allunyant-se de les anteriors promeses no complertes.

Helicòpter de la base de Cocoll | Tino Calvo

La base de Cocoll, clau en la lluita contra incendis, es troba estratègicament ubicada i ha jugat un paper crucial en la recent extinció d’un incendi a la zona, que va consumir prop de 700 hectàrees de bosc. La unitat està equipada amb l’helicòpter d’extinció Alfa-3 (A-3), operat per dos pilots i un tècnic de manteniment, juntament amb una dotació de set bombers forestals helitransportats diàriament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *