Societat

Els Magazinos complix un lustre i ho celebra amb multitud d’activitats

Exposicions, concerts, mercats gastronomics i 'Fer Poble'
"El Carrer dels Sabors" / Els Magazinos

El mercat gastronòmic i cultural de Dénia, Els Magazinos, complix els seus primers cinc anys i ho celebrarà amb una àmplia programació d’activitats des del dilluns 29 d’abril fins al dimecres 1 de maig.

En aquest cinquè aniversari es posiciona com a ambaixador de Dénia i de la Marina Alta amb el missatge: “5 anys. Fem poble, per un porró d’anys més”, a més de posar la mirada en el passat, present i futur del mercat.

L’encarregada d’il·lustrar el cinquè aniversari ha sigut l’artista castellonenca Dakota Hernández. La il·lustradora segueix l’estela de Paco Roca, Carla Fuentes, África Pitarch i Lawerta, encarregats dels cartells commemoratius dels quatre anys anteriors. D’aquesta manera, Els Magazinos continua apostant pel talent i l’art valencià.

Plaza Dénia es Vida | Els Magazinos

“Fem Poble”

El concepte “Fem poble”, que funciona com a pedra angular del projecte, serveix per a explicar que Els Magazinos porta cinc anys exercint d’ambaixador de la comarca alacantina de la Marina Alta, donant a conèixer la seua essència i la seua història; cinc anys rebent a qui visita Dénia, sent altaveu dels productors, pescadors i artesans de proximitat, posant en valor el territori, la seua cultura, les seues tradicions i els seus productes.

Ja són cinc anys els que Els Magazinos porta fent poble amb iniciatives com: Cuina de Territori i les seues entrevistes a productors (12 a l’any); les fires i mercats gastronòmics (8 a l’any); Casa Meua i els seus homenatges a les famílies gastronòmiques històriques de la Marina Alta (7 a l’any); el mercadet artesanal de proximitat Mercat Al Carrer (150 edicions en aquests cinc anys); el Carrer dels Sabors i la seua variada oferta amb 150 plats anuals de proximitat i temporada creats en aquest lustre.

A més, comptar amb el “Mercat d’un món millor”, amb la col·laboració en les decoracions per part d’Aprosdeco (6 a l’any), les 14 masterclass d’hostaleria anuals impartides i els 4 alumnes contractats a través del projecte Inclou-me amb Raquel Payà; els 9 il·lustradors de la Comunitat Valenciana que han realitzat cartells o els més de 50 artistes i 12 exposicions anuals que passen tots els anys pel Taller Turia. El 2023, a més, Els Magazinos va rebre el Premi de Turisme Inclusiu de la Comunitat Valenciana.

Dona Manteca | Els Magazinos

PROGRAMACIÓ 5º ANIVERSARI ELS MAGAZINOS

Dilluns 29 d’abril

De 12:30 a 19h.: Mercat al Carrer, amb productes artesanals i de proximitat.

12h.: Inauguració de l’exposició “Un Porró de Dibuixos”. Recorregut pel mercat d’alguns dels cartells dels últims 5 anys: Paco Roca, Carla Fuentes, África Pitarch, Jorge Lawerta, Dakota Hernández, Marc Monserrat, Andrea Dalla Barba, Aina Gilabert, Marina Gómez Mut, Bonavista Taller, Agència Districte…

Dimarts 30 d’abril

De 12h. a 14h.: Actuació cultural al Carrer dels Sabors de La Xaranga Garanxa.

De 12:30h. a 19h.: Mercat al Carrer, amb productes artesanals i de proximitat.

De 19h. a 21h.: Vine a saborear la vida amb l’Actuació Cultural a la vesprada a la terrassa La Mediterrània del quartet de Xavi Gómez amb Elena Almendros, Max Moya i Rocky Albero i podràs cantar amb nosaltres la cançó “Fem Poble”, així com conèixer les cançons del seu nou disc.

Dimecres 1 de maig

De 10h. a 15h.: Exposició “SARGANTANES”, comissariada per Antoni Torres i de la mà de la Fundació Baleària, amb més de 100 escultures de sargantanes que artistes del Mediterrani han creat utilitzant diferents tècniques plàstiques. Una mostra colorida i divertida que reflecteix la varietat i la riquesa d’aquests rèptils des d’un punt de vista artístic per a conscienciar sobre la importància de salvaguardar aquesta espècie. De 12h. a 13h.: Desfilada de moda inclusiva “CAPELLS“ amb els xics i xiques d’Aprosdeco amb més de 70 barrets que artistes mediterranis han convertit en obres d’art sota el comissariat d’Antoni Torres i de la mà de la Fundació Baleària.

De 12h. a 14h.: Acompanyant en la cercavila d’APROSDECO i com a colofó final del matí, tindrem a l’agrupació Musical de Dénia “Fem Banda”.

De 12:30h. a 19h.: Mercat al Carrer, amb productes artesanals i de proximitat. 19h.: Actuació Cultural de Doña Manteca a la vesprada a la terrassa La Mediterrània.

I durant tots els dies… FEM POBLE al Carrer dels Sabors: aconsegueix la teua bossa de viatge i postal del Carrer dels Sabors demanant-te una tapa viatgera + una Cervesa Turia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *