Societat

Calp augmenta la seua població empadronada fins als 26.821 habitants

Aquest increment es deu, en part, a l'empadronament de nous ciutadans procedents d'Ucraïna i Rússia
Vistas de Calp desde el Penyal d'Ifac / Aj. Calp

L’Institut Nacional d’Estadística ha comunicat a l’Ajuntament de Calp que la seua proposta de xifra de població del municipi amb data d’1 de gener de 2024 és de 26.821 habitants, 967 més que l’any anterior.

D’aquesta manera, Calp segueix la tendència alcista registrada en els últims anys i veu incrementat any rere any el nombre de veïns empadronats. Aquest increment es deu, en part, a l’empadronament de nous ciutadans procedents d’Ucraïna i Rússia, com ja va registrar Calp l’any passat a conseqüència de l’enfrontament bèl·lic entre ambdós països. De fet, en aquest últim any darrere dels espanyols, la nacionalitat amb major nombre d’empadronats és la ucraïnesa (292 persones) seguida de la colombiana (291) i la russa (169 persones).

Aquest augment de la població empadronada es deu també al treball del Departament de Padró que ha posat en marxa diverses accions per evitar la pèrdua de població. Cal tindre en compte que un dels problemes detectats és la falta d’informació dels ciutadans, que en molts casos estan convençuts d’estar ja empadronats o que desconeixen la necessitat de renovar el padró en cas de ser estrangers.

Per això, des del Padró s’envien cartes de preavís o sms amb tres mesos d’antelació a aquells ciutadans als quals se’ls va caducar la seua inscripció en el padró perquè procedisquen a la seua renovació. I a més, s’han posat en marxa campanyes informatives amb la finalitat de conscienciar de la importància d’estar empadronat per a poder accedir a nombrosos serveis i prestacions municipals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *