Educació

Xàbia manté l’aula de l’Escola Oficial d’Idiomes oberta malgrat les retallades

El francés passarà a ser impartit de manera semipresencial per a optimitzar recursos, mentre les classes d'anglés continuaran sent presencials
EOI / Aj. Xàbia

L’Escola Oficial d’Idiomes de Dénia mantindrà la seua aula a Xàbia oberta, malgrat les retallades en la matriculació i els recursos anunciats recentment per la Conselleria d’Educació. En el ple de Xàbia, celebrat ahir, dijous 25 d’abril, Mavi Pérez, regidora d’Educació, va explicar que la baixa matriculació d’alumnes, amb una ràtio actual de 30 alumnes, però només entre dos i quatre matriculats reals, ha portat la Conselleria a realitzar diverses inspeccions. Com a resultat, s’ha decidit no tancar l’aula, però sí implementar un sistema de classes semipresencials per a la matèria de francés, permetent als estudiants continuar els seus estudis des de casa. Els cursos d’anglés continuaran sent presencials.

Aquesta mesura es pren en un context més ampli de retallades que afecta a tota la Comunitat Valenciana, amb una reducció de 4.500 places i 61 professors menys. En concret, l’EOI de Dénia perd 360 places, redueix 12 grups i disminueix la seua plantilla en 3 professors. No obstant això, Carlos Roberto, cap del departament d’espanyol de l’EOI de Dénia, ha manifestat en una entrevista a Dénia FM que les aules “no estan buides” i que existeix una llista d’espera de 130 persones per a Espanyol per a Estrangers, destacant la qualitat de l’ensenyament públic que ofereixen les EOI.

Després de la concentració de la comunitat educativa i l’expressió de descontentament per part de diversos sectors, inclòs el sindicat i l’Associació de Refugiats d’Ucraïna a Dénia, s’està considerant la presentació d’una querella per un possible incompliment de la Llei d’Educació Lomloe. En aquest entorn de desafiament, l’EOI de Xàbia continua compromesa a proporcionar una educació de qualitat, adaptant-se a les noves condicions per assegurar l’accés a l’educació en llengües.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *