Festes

Arranquen les Festes de la Rosa 2024 a Poble Nou de Benitatxell

El municipi ha preparat una agenda plena d'activitats culturals i religioses que durarà fins al 12 de maig
Festers 2024 Benitatxell / Aj. Benitatxell

Aquest dijous 2 de maig arranquen les tradicionals Festes de la Rosa 2024 del Poble Nou de Benitatxell. La Regidoria de Festes i els festers han elaborat una programació d’actes, que s’estendran fins al 12 de maig.

S’inicien el 2 i 3 de maig amb misses a la Verge de la Rosa, però els actes centrals començaran el dissabte 4. Al matí hi haurà ‘Olimpíades netes‘ en la pista esportiva del col·legi Santa Maria Magdalena i taller musical per a bebés a la Biblioteca, i a la vesprada Ofrena. A les 18:30 hores serà la recollida de les festeres, per a posteriorment acudir a l’Oratori i iniciar l’ofrena floral a la Mare de Déu de la Rosa. A la nit, actuarà l’orquestra Titanic al carrer la Pau.

Ben esperat és el dia de La Rosa i la seua tradició dels “pans benets”, una de les més singulars del municipi. Els preparatius estan ultimant-se amb el trasllat a l’Oratori dels 120 pans que s’adornaran amb roses i es portaran en canastres fins a l’Església el diumenge 5 de maig, on seran beneïts. Després, acompanyats per la Banda de Música i la Colla La Llebetjà, una comitiva formada per festers, xiquets i xiquetes de la localitat recorrerà els carrers amb les canastres de pans beneïts per a repartir per les cases del poble els trossos de pa als veïns, els qui esperen en els portals amb un plat buit.

Cartell Benitatxell 2024 | Aj. Benitatxell

Eixe mateix dia a la vesprada, a les 20.00 hores, hi haurà una solemne processó en honor a la Mare de Déu de la Rosa, Sant Pancraç Màrtir i Sant Lluís. En finalitzar es dispararan focs artificials en el Portalet, i a la nit hi haurà música en el casal fester.

El dilluns 6 hi haurà actes religiosos i activitats infantils al matí. Després de la missa en honor a Sant Pancraç Màrtir, es nomenarà l’alcalde o alcaldessa de Sant Pancraç al balcó de l’Ajuntament, des d’on dictarà les normes de la disfressa que hauran de complir tots els veïns i veïnes el dissabte 11 en la jornada festiva de disfresses. A les 14:00 hores hi haurà una paella gegant per a totes les persones assistents, a les 16:00 hores actuarà Toni Catalá al carrer la Pau i vesprada de jocs de taula en el Centre Social.

Del 7 al 12 de maig hi haurà solta de vaquetes cada vesprada en la plaça de les Pesqueres, i sopar a preus populars a càrrec de la Penya Taurina el divendres 10. Les festes continuaran el dissabte 11 de maig amb un dels dies més divertits de tot l’any: Sant Pancraç i les seues populars disfresses. La jornada arrancarà amb despertà, cercavila informal i cucanyes per als més menuts i menudes. A l’hora de dinar se celebrarà el concurs de paelles, amb premis de 100, 75 i 50 euros per a les tres millors. La cercavila de disfresses eixirà a les 17:30 hores des del casal fester. A partir de les 18:30 hores hi haurà discomòbil La Fiesta 600 al carrer la Pau, i a les 19:30 h, els festers i festeres repartiran entrepans per a totes aquelles persones que complisquen amb les normes dictades per l’alcalde o alcaldessa de Sant Pancraç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *