Educació Província

Més de 700 joves de Dénia van aprendre amb ‘SexualiZarte’

La segunda edición del musical tuvo como tema central la sexualidad desde el respeto
SexualiZarte / Ayuntamiento de Dénia

Els passats dilluns 15 i dimarts 16 d’abril, va tindre lloc a l’auditori del Centre Social de Dénia, la segona edició de l’espectacle musical “SexualiZarte”, de la mà de la companyia Produccions Inefable, dirigit a joves entre 13 i 16 anys. L’activitat ha sigut organitzada per la Regidoria de Joventut, per segon any consecutiu, donat l’èxit obtingut l’any passat.

A l’esdeveniment va acudir l’alumnat dels cursos de 3r i 4t de l’ESO dels diferents instituts públics de la ciutat, l’IES Sorts de la Mar, l’IES María Ibars i l’IES Chabàs, i també els joves dels diferents mòduls del CREAMA i participants del programa JOOP. En total, a l’esdeveniment han assistit 700 joves els que van acudir al musical que aborda l’educació sexual per a joves i adolescents des de la perspectiva de la igualtat i del respecte.

Musical Sexualizarte | Aj. Dénia

El musical “SexualiZarte” és una representació el tema central de la qual és la sexualitat en la vida de les i els joves, que posa el focus en unes relacions segures i saludables. A través del teatre, de la música i del ball, els actors oferixen una proposta diferent d’educació sexual, on es tracten temes relacionats amb el sexe, amb la prevenció, amb la igualtat i amb el respecte.

Després de la funció, va tindre lloc un col·loqui en el qual es van exposar alguns casos reals, i on es va convidar als joves a reflexionar sobre els mateixos, així com sobre l’argument de l’obra. Amb el lema “Un teatre per a explicar-te el que ha de ser una realitat”, es crea l’ocasió per a parla de sexe amb la joventut, posant l’accent en el respecte de la sexualitat i la identitat sexual de cada persona.

Musical Sexualizarte | Aj. Dénia

El regidor de Joventut, Valentín Alcalà, ha mostrat la seua satisfacció per l’èxit de convocatòria d’este musical, destacant que “a través del teatre es pot mostrar a les i els joves deniers els possibles camins per a mantindre relacions sexuals sanes i segures i sobretot respectuoses”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *