Transports

Front comú entre Dénia i Gandia per a exigir una solució a la connexió ferroviària

Ambdós alcaldes convocaran una reunió amb la resta de municipis implicats en el projecte
Vicent Grimalt (e) i José Manuel Prieto (d), alcaldes de Dénia i Gandia, respectivament / Àlex Oltra

Dénia i Gandia reprenen el front comú per a millorar les infraestructures ferroviàries i les connexions.

Així es desprén de la reunió mantinguda, entre els alcaldes, José Manuel Prieto i Vicent Grimalt, a l’Ajuntament gandiense, per a tractar eixa reivindicació històrica de connexió en tren entre les capitals de la Safor i la Marina Alta.

Ambdós municipis han acordat convocar una reunió on participaran tots els alcaldes i alcaldesses de les poblacions implicades amb l’objectiu de traçar un full de ruta compartida que servisca per a sol·licitar al Ministeri i la Generalitat que donen solucions al problema actual.

Grimalt explica que la intenció és sol·licitar una reunió amb el Ministeri perquè els expliquen en quin punt es troba el projecte del Tren de la Costa i les al·legacions presentades, en el seu dia al projecte. A aquest respecte, recorda que ja van presentar al·legacions en l’any 2016, i en 2018 després d’una nova publicació de l’estudi; però encara “no han contestat”. D’ací que els responsables municipals volen saber “¿on estem?”

Reunió amb la Generalitat

L’altra reunió a sol·licitar és amb el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, després de l’anunci realitzat la redacció de l’estudi previ del projecte de TRAM que connecta Gandia i Dénia, en la seua última visita a la capital de la Safor.

L’objectiu, afig Grimalt, és que Mazón els detalle a tots els alcaldes, els terminis que es manegen des de l’Administració Autonòmica respecte a aquest projecte del TRAM.

L’alcalde denier insistix que se seguix reivindicant un tren de rodalia, encara que no es descarta cap opció, en relació amb un TRAM, que connecta “els pobles més xicotets”, però es pretén conéixer en quina fase es troba.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *