Societat

S’inaugura el primer Programa d’Activitat Física Oncològica a la Marina Alta en Ondara

El gimnàs de la piscina municipal acollirà sessions gratuïtes destinades a millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics
Signa conveni / Aj. de Dénia

El gimnàs de la piscina municipal d’Ondara, gestionat per l’empresa municipal SINMA Ondara i recentment inaugurat, serà l’escenari del primer Programa d’Activitat Física Oncològica a la Marina Alta, impulsat per l’Associació Espanyola Contra el Càncer. Aquest programa s’ha presentat avui en un acte amb la presència de representants de l’Ajuntament d’Ondara, de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, de la Universitat d’Alacant i del departament de Salut de la Marina Alta.

A causa d’un conveni amb l’AECC, l’Ajuntament d’Ondara posa a disposició aquestes instal·lacions als usuaris de la piscina municipal i oferirà un servei gratuït d’exercici físic oncològic. Aquest servei es prestarà inicialment dos dies per setmana en horari de matí, sense cap cost, en grups de 6 persones, amb un total de 12 usuaris. Es preveu ampliar els dies segons la demanda.

Gimnàs AECC Ondara | Aj. Ondara

Entre els assistents estaven l’alcalde d’Ondara, José Ramiro; el regidor d’Esports, Lluís Fornés; el regidor de Sanitat, Jordi Ruíz, el regidor delegat de SINMA, Jordi Dominguis; el gerent de SINMA, Juan Femenia; la presidenta de la Junta Local AECC, Mª Carmen Bisquert; el gerent provincial de l’AECC, Juan Lledó Quirant; el Catedràtic de la Universitat d’Alacant encarregat del projecte, José Antonio Pérez Turpin; el Gerent del Departament de Salut de Dénia, José Félix Quintero; el director mèdic, el coordinador dels centres de salut, i la coordinadora del CS Ondara, Pilar Muñoz; Anna Isabel Martínez, coordinadora de la Seu Provincial de psicologia, i Miri González Picó, psicooncóloga de la Marina Alta.

L’Associació Espanyola Contra el Càncer a Ondara ha agraït a l’Ajuntament per la cessió d’aquestes instal·lacions. Han destacat que l’exercici físic és clau en la prevenció i el tractament del càncer, ja que ajuda a prevenir la malaltia i a millorar els efectes dels tractaments. El programa, destinat a pacients oncològics en tractament, comptarà amb professionals en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, que impartiran classes d’exercici físic oncològic gratuïtes i sessions de seguiment individualitzat. L’objectiu és reduir els efectes secundaris dels tractaments, millorar la capacitat cardiovascular i la composició corporal dels pacients, i promoure un estil de vida saludable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *