Successos

L’incendi de Tàrbena movilitza fins a 200 efectius

Els mitjans aeris van retirant-se de la zona i esta nit s'esperen ratxes de vents
Equip de terra a l'incendi de Tàrbena / Bombers Dip. Alicante

L’incendi forestal declarat diumenge a la Serra Ferrer, a Tàrbena i que afecta també a l’interior de la Marina Alta, evoluciona favorablement aquest dimarts, després de l’arduós treball dut a terme durant la nit per un ampli dispositiu format per uns 200 efectius.

A les 19.00 hores, Bombers ha declarat com estabilitzat el foc i els veïns evacuats poden tornar a les seues vivendes. Segons comenten, durant la vesprada s’estan retirant mitjans aeris encara que durant la nit s’esperen vents que poden canviar de direcció per la qual cosa es treballarà pendents d’evitar reproduccions, refredant el terreny en tot moment.

Imatge de l’incendi al Videowall | 112 GVA

No hi ha flama i des del PMA es parla d’un perímetre estimat de quasi 700 hectàrees. Amb les primeres hores del dia, els mitjans aeris s’incorporaven progressivament al llarg del matí, en suport als 200 efectius antiincendis terrestres que han pres el relleu dels seus companys que van treballar tota la nit.

Segons ha explicat el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, aquest migdia, s’insisteix especialment en el treball per terra, en les pròximes hores per a evitar possibles rebrots en el perímetre.

Montero ha explicat que la “nit ha evolucionat de forma positiva” i el treball dels 200 efectius “ha permés refrescar molt la zona sobretot el franco sud”, el que més preocupa.

Recordar que van ser 182 els veïns que van haver d’abandonar, des de la primera nit, les seues llars (100 en Tárbena, 80 en Parcent, i 2 en Xaló) com a mesura preventiva. Mentre que els danys materials estan encara en procés d’avaluació.

Ahir dues persones eren detingudes i posades en llibertat, en relació amb l’origen del foc, segons tots els indicis per una cremada controlada de rastrejos agrícoles.

També ahir tres membres del personal d’extinció van haver de ser atesos, per contusions. Dos d’ells, dos homes de 42 i 43 anys, segons el CICU, van ser atesos “in situ”, i la tercera, una dona de 48 anys, va ser traslladada a l’hospital Imed Levante, en ambulància de SVB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *