Successos

Estabilitzat l’incendi en el barranc de la Hiedra de Xàbia

L'incendi, que ja ha arrasat 200 hectàrees, ha provocat el desallotjament de 35 habitatges i el tall de la carretera entre Xàbia i Gata
Incendi barranc de la Hiedra Xàbia / Aj. Xàbia

El Consorci Provincial de Bombers d’Alacant ha ampliat el nombre de dotacions de bombers que treballen en les tasques d’extinció de l’incendi, originat aquest matí, en el barranc de l’Hedra, entre els termes de Xàbia i Gata de Gorgos.

Fins a sis mitjans aeris i 10 dotacions terrestres estan treballant en la zona, dels parcs de Dénia, Benissa, Benidorm i Sant Vicent.

Amb motiu del foc s’han hagut de desallotjar prop d’un centenar de persones, d’una desena de vivendes en el terme municipal de Xàbia, i 25 vivendes, en el terme de Gata de Gorgos, com a mesura de precaució, segons ha informat el Cap de l’Operatiu, qui ha confirmat que l’incendi s’ha originat, suposadament, per una cremada incontrolada.

De moment, la seua evolució és favorable, encara que ja ha cremat unes 200 hectàrees.

També s’ha tallat la carretera entre Xàbia i Gata de Gorgos; així com el Camí Vell de Gata. El fort vent ha portat les flames barranc amunt en direcció a Gata de Gorgos. Les flames també afecten el terme municipal de Jesús Pobre.

Al voltant de les 11.10 hores, s’ha declarat un incendi per vegetació en el Camí Vell de Gata a Xàbia, prop del barranc de la Hiedra en Xàbia, motivat, probablement, per les inusuals altes temperatures per a aquesta temporada de l’any. L’incendi afecta canyar i altra vegetació i està augmentant la seua intensitat, requerint l’ús de mitjans aeris. A les 11:28, s’ha activat la situació 1 del PEIF a causa de la proximitat de diverses vivendes.

Fins al lloc, també s’han traslladat agents de la Policia Local de Xàbia, Gata de Gorgos i Dénia; 16 voluntaris de Protecció Civil de Xàbia, 7 voluntaris de Gata de Gorgos i 10 de Dénia; així com voluntaris de Balcó al Mar, 12 Guàrdies Civils de Xàbia, Gata, Calp i El Verger, la Policia Autonòmica i la Creu Roja de Xàbia.

Segons informen fonts municipals denieres, s’ha habilitat la protectora d’animals APAD per acollir els gossos de les cases desallotjades.

L’incendi presenta dos fronts actius, situats a cada costat de la carretera.

Les primeres intervencions indiquen que l’acció dels mitjans d’extinció ha estat ràpida, encara que es continua treballant intensament per controlar els focs i evitar danys majors. Fins ara, no s’han reportat ferits.

ACTUALITZACIÓ | Estabilitzat l’incendi a Xàbia.

Sobre les 8.20 hores, el Consorci Provincial de Bombers d’Alacant ha donat per estabilitzat l’incendi, originat ahir al matí, en la zona del barranc de l’Heura, entre Xàbia i Gata de Gorgos.

En estos moments treballen en la zona 11 dotacions del consorci, més 3 Unitats de Bombers Forestals i 2 mitjans aeris que ja han eixit este matí. Finalment, s’ha vist afectat terreny forestal i es reclasifica com a incendi forestal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *