Transports

La línia 9 del TRAM d’Alacant interromp la circulació a partir del 9 d’abril

Les actuacions disposen de servei d'autobús alternatiu, però amb una modificació dels horaris
FGV emergencia TRAM / Generalitat Valenciana

La Generalitat Valenciana executarà obres d’emergència en la zona del Mascarat de la Línia 9 del TRAM d’Alacant a partir del 9 d’abril. A causa de l’incendi ocorregut el passat mes de gener que va afectar als termes municipals d’Altea i Calp, és necessari executar aquestes obres, amb un pressupost de més de dos milions d’euros. Aquestes actuacions obliguen a interrompre la circulació en aquesta línia i oferir servei d’autobús entre les parades d’Olla Altea i Calp.

El mateix 9 d’abril, des de l’inici del servei, FGV disposarà transport alternatiu d’autobús entre aquestes dues parades. Els autobusos mantindran l’horari dels trens en la zona afectada, amb una modificació dels horaris de sortida, pas i arribada en el tram Benidorm-Olla i Altea-Calp. Els vehicles programats són accessibles per facilitar l’accés de les Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) i els usuaris poden informar-se a través dels canals habituals.

Després d’aquest primer tall que afectarà el tram Olla Altea-Calp, a partir de setembre la interrupció s’establirà entre Garganes i Calp i, posteriorment, en octubre s’ampliarà fins a Teulada. En una última fase, abans de la finalització de les obres en desembre, el tall comprendrà el tram Garganes-Calp.

FGV ha contactat amb els ajuntaments afectats per informar i coordinar les accions previstes. Les obres d’emergència busquen solucionar els efectes provocats per l’incendi i inclouen la retirada d’arbrat, la mitigació de riscos geològics, la reconstrucció d’un terraplé i infraestructura de drenatge, i la reducció de l’erosió en talussos.

Aquesta actuació es realitzarà de manera paral·lela i coordinada a les obres dels nous viaductes ferroviaris de Mascarat i Algar de la Línia 9, situats en el terme municipal d’Altea, amb l’objectiu de completar el procés de modernització de la Línia 9 que uneix Benidorm i Dénia abans de final d’any. Una vegada finalitzades, les modernes unitats de propulsió dièsel-elèctrica Serie 5000 podran circular per tota la línia 9 del TRAM d’Alacant, evitant als viatgers el transbord actual en Calpe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *