Entrevistes

Jaume Signes: “L’únic que sabem és que està aturat i amb la sensació que no va a arrancar”

Entrevista, a Dénia FM, amb el director i la cap d'estudis del Conservatori de Música de Dénia
Jaume Signes i Paqui Fornet, director i cap d'estudis del Conservatori Professional de Música Tenor Cortis de Dénia / Alba Alborch

“L’únic que sabem és que està aturat i amb la sensació que no va a arrancar. Amb aquestes paraules es referia Jaume Signes al projecte del nou Conservatori Professional de Música de Dénia, inclòs en el Pla Edificant.

El director del Conservatori i Paqui Fornet, cap d’Estudis, han visitat el ‘primer café’ de Dénia FM, amb motiu del 40 aniversari d’aquest centre d’ensenyament educatiu musical.

La Casa Municipal de Cultura, la Casa de la Marquesa Valero de Palma i l’edifici del carrer Temple de Sant Telm, una ubicació provisional que es prolonga des de fa ja més de 20 anys. Aquestes han sigut les localitzacions per les quals han passat el seu professorat i alumnat, i cap definitiva.

Actualment, estan matriculats al voltant de 285 alumnes, en un centre que oferix totes les especialitats de les orquestres clàssiques.

L’actual edifici presenta una sèrie de mancances per a desenvolupar la formació musical: no té una insonorització adequada, no hi ha un saló d’actes, falta d’accessibilitat, i sense sortides d’emergències.

Respecte a la proposta del nou Conservatori es va incloure, en 2023, en el Pla Edificant i es va firmar la fase prèvia que delegava a l’Ajuntament de Dénia perquè traguera a licitació el projecte. Però aquí s’ha quedat la tramitació. Signes ha assenyalat que de moment “està aturat”.

El director del Conservatori insistix que es tracta d’una “necessitat real” i insta a les Administracions a “no fer política amb l’educació i amb els xiquets”, afegint que “no podem permetre que les necessitats educatives es convertisquen en pilota de canvi”.

Cal recordar que està supeditat a la construcció del nou CEE Raquel Payà, com ha indicat Fornet, ja que el futur conservatori s’ubicarà en les actuals instal·lacions d’aquest col·legi. Un projecte, el del Raquel Payà, que està experimentant retards en la seua construcció. No obstant això, Signes es mostra optimista i assenyala que “no hem de deixar de creure”.

40 aniversari

Quant a accions per a commemorar aquestes quatre dècades, dies enrere es va celebrar un concert, vinculat al comiat per jubilació de Concha Ballester, professora del Conservatori. Però, a més, s’està celebrant el Concurs Intercentres, i la final se celebrarà a Dénia, amb la presència dels conservatoris d’Altea, Benidorm, Xàbia i Teulada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *