Cultura Societat

La XVIII Primavera Musical d’El Poble Nou de Benitatxell farà honor al cant

La programació d'aquesta edició es dividix en quatre jornades del 21 d'abril al 26 de maig
Presentació del programa de Primavera Musical 2024 / Aj. El Poble Nou de Benitatxell

El Poble Nou de Benitatxell celebra la primavera de la millor manera; amb molta música i ritme. Del 21 d’abril al 26 de maig, el municipi acull el XVIII Cicle de Concerts de Primavera amb nombroses propostes d’entrada lliure i gratuïta, que es centren enguany en la disciplina de cant.

Programa Primavera Musical

La Primavera Musical 2024 arrancarà el diumenge 21 d’abril amb el concert del Cor i Orquestra de La Rectoria, que interpretarà el ‘Rèquiem kv 626’ de W. A. Mozart, l’última i icònica obra del compositor austríac que no va poder finalitzar en 1791 al morir en desembre d’aquest mateix any. Serà a les 18:00h a l’Església Santa Maria Magdalena.

A les 60 veus del cor s’uniran quatre excepcionals solistes (la soprano Pepi Lloret, la mezzosoprano Carla Mayer, el tenor José Martínez i el baix Carlos López Galarza), una orquestra de 22 instrumentistes amb el destacat concertista Josep Vicent Giner a l’òrgan i el seu director Jaime Morell.

L’Orfeó Universitari de València arriba el 28 d’abril

El següent cap de setmana, el 28 d’abril, serà el torn de l’Orfeó Universitari de València, que actuarà a les 18:00h a l’església.

Interpretarà el programa ‘A més d’Estelles’, una obra que pretén recordar i retre homenatge al poeta de Burjassot en la celebració del centenari del seu naixement, alhora que posar-lo en context i recordar aquella generació d’escriptors i escriptores que van decidir escriure en valencià en uns moments molt complicats, dignificar la llengua i regalar-nos un munt de literatura de gran qualitat.

El 19 de maig arriba el concert de l’Orquestra de la Marina Alta

Després d’unes setmanes de paró durant les festes de La Rosa, els concerts tornaran el diumenge 19 de maig amb la proposta de l’OMA – Orquestra de la Marina Alta, que actuarà a les 18:00h a l’església. L’OMA va ser creada l’any 1998 (l’any passat va celebrar el seu 25 aniversari) pel director d’orquestra Francesc Estévez amb l’afany de cobrir un buit important en la cultura de la comarca de la Marina Alta.

Fins avui ha realitzat més de 550 concerts, destacant el del Palau de la Música de València, el del Auditori del Conservatori Superior de Música de Palma de Mallorca, el de la Catedral de Teruel i el de la temporada de concerts i òpera d’Alcoi. També ha registrat diversos CD’s com l’Òpera Recital amb el tenor José Sempere, la Petita Serenata Nocturna o composicions com l’Himne de la Marina Alta.

Tancarà el cicle el gran concert que ha preparat per a l’ocasió l’Agrupació Músic-municipal Santa Maria Magdalena el diumenge 26 de maig, a les 18:00h, a la plaça de l’Església. Juntament amb els músics de la Banda i el seu director, Manuel Alejandro Romero, actuarà l’alumnat de Conjunt coral de l’Escola Municipal de Música de El Poble Nou de Benitatxell i Petit Ars de Xàbia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *