Política

Dénia trau a licitació les obres de renovació de voreres i asfaltat de carrers

El treball al paviment se centren al carrer de Cándida Carbonell, del camí del Saladar i el camí Partida Vessanes
Carrer Cándida Carbonell / Aj. Dénia

La Junta de Govern de la setmana passada va aprovar traure a licitació les obres de renovació de voreres en l’avinguda del Montgó i els carrers de Senija, Setla, Amparo Merle i el Verger per a millorar-ne l’estat actual alhora que l’accessibilitat. Les empreses interessades disposen fins al 17 d’abril pròxim per a presentar les seues ofertes.

El projecte està inclòs en la convocatòria de subvencions d’Infraestructures i Assistència a Municipis, Pla +Cerca 2023, de la Diputació d’Alacant. El seu pressupost global de licitació és de 221.319,06 euros (IVA inclòs) i el termini d’execució de les obres es fixa en 3 mesos.

Segons la memòria del projecte, les voreres actuals presenten vorades deteriorades i fragmentades, i fins i tot inexistents en alguns punts, que són de diferent tipologia i antiguitat. Hi ha, així mateix, paviments alçats per la presència d’arbratge i rajoles hidràuliques fragmentades i soltes.

Les obres a realitzar pretenen la renovació del paviment per a, a més, incrementar l’ample de les voreres en aquells carrers on siga possible; crear ‘orelles’ en les interseccions per a millorar la seguretat del vianant i evitar l’estacionament il·legal; millorar l’accessibilitat en els passos de vianants; adequar l’ample d’estacionament en línia, actualment deficient, a 2,20 metres, realitzar un nou drenatge concorde a les noves voreres i plantar-hi arbratge amb la corresponent xarxa de reg.

Asfaltat en Cándida Carbonell i vials de Santa Paula

La Junta de Govern va aprovar també traure a licitació les obres d’asfaltat del carrer de Cándida Carbonell, del camí del Saladar i el camí Partida Vessanes, en la zona de Santa Paula, totes incloses en el Pla Municipal d’Asfaltats 2023. El pressupost global de licitació, IVA inclòs, ascendix a 92.349 euros i el termini de presentació d’ofertes finalitza el 15 d’abril de 2024.

En la zona de Santa Paula es repararan dos vials que compten amb el paviment en bastant mal estat, amb nombrosos forats, la majoria d’ells deguts al pas del temps i a la càrrega de trànsit.

D’una banda, el camí del Saladar, molt utilitzat per a eixir del nucli urbà en direcció al polígon industrial. En l’actualitat, el seu paviment està en mal estat degut, fonamentalment, a l’excessiva càrrega de trànsit i també a la defectuosa pavimentació d’algunes rases de subministraments, segons s’indica en la memòria del projecte.

El camí Partida Vessanes, per part seua, té el paviment molt deteriorat a causa de la seua baixa qualitat i a l’escàs manteniment dut a terme en el vial.

Tots dos camins presenten zones laterals amb vegetació, que serà retirada prèviament a les tasques d’asfaltat i transportada a un abocador autoritzat.

En el camí del Saladar, atesa una petició veïnal sorgida en la reunió de barri de París-Camp Roig, es distribuiran quatre reductors de velocitat tipus llom d’ase.

Quant al carrer de Cándida Carbonell, fa poc més d’un any es van executar unes obres d’ampliació i renovació de la vorera situada al costat del col·legi Maristes, però el paviment de la calçada fa anys que no es reasfalta i es troba deteriorat, per la qual cosa esta actuació s’ha inclòs en este pla d’asfaltats.

El termini d’execució estimat per a estes obres és de dos setmanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *