Cultura

Llúcia Signes: “Una de les vies que hem trobat per a connectar amb el públic jove és la novel·la gràfica, el còmic”

Entrevista, a Dénia FM, amb la cap de la Xarxa Municipal de Biblioteques Públiques de Dénia amb motiu del Dia del Llibre
Llúcia Signes, cap de la Xarxa Municipal de les Biblioteques Públiques de Dénia / Alba Alborch

Amb motiu del Dia del Llibre, ha visitat el ‘primer café’ de Dénia FM, la cap de la Xarxa Municipal de Biblioteques Públiques de Dénia, des de l’any 2003, Llúcia Signes.

A més de la Biblioteca Pública Municipal, situada al carrer Sant Josep; Dénia disposa de l’Agència de Lectura Rafael Chirbes i la biblioteca infantil, a la Casa de Cultura.

Signes ha repassat el treball intern diari, en relació amb el material bibliogràfic que reben contínuament, i les activitats que desenvolupen com a contacontes, jornades i presentacions literàries. Així com el fons bibliogràfic del qual disposen i els llibres més prestats i les temàtiques més llegides a la biblioteca.

Pel que fa al públic infantil, Signes reconeix que “ja els tenim captats”; però el problema el troba en el públic juvenil. Per a captar i connectar amb aquest sector de població, la solució l’han trobat en la novel·la gràfica, principalment en “el còmic manga”. De fet, la meitat de la segona planta, ha explicat, està dedicada a la novel·la gràfica.

Actes pel Dia Mundial del Llibre

També ha detallat les activitats organitzades per aquest Dia del Llibre 2024, amb un taller de contes sobre igualtat, en el que van a confeccionar un conte entre tots, es va a repartir un decàleg entre els presents, i la presentació de l’últim llibre de l’escriptor ondarenc Jovi Lozano-Seser, ‘Assegut a la dreta del pare’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *