Obres

Maria Josep Ripoll aposta per a “canviar el xip” i “desplaçar-se caminant” per Dénia

Entrevista, a Dénia FM, a l'edil de Territori sobre les pròximes obres de reurbanització a emprendre en la ciutat
La regidora de Territori de Dénia, Maria Josep Ripoll / Alba Alborch

L’edil de Territori i Qualitat Urbana a l’Ajuntament de Dénia, Maria Josep Ripoll defensa la necessitat de “canviar el xip” i acostumar-se a desplaçar-se caminant per la ciutat.

Ripoll ha visitat el ‘primer café’ de Dénia FM per a abordar diferents obres que s’estan emportant a terme en el municipi i altres que vindran, com és el cas de les reurbanitzacions dels carrers Sagunt i Elx.

Respecte a la primera, l’edil ha explicat que el projecte consistirà, entre altres aspectes, en ampliació de voreres i la introducció d’arbrat. Això suposarà l’eliminació d’una vintena de places d’aparcament i la plantació de 35 arbres.

Davant la supressió d’aquestes places, assenyala l’existència d’espais públics “a prop” d’aquest barri, i defensa que cal “canviar el xip i la rutina de les persones”, acostumant-se a anar caminant. Indica que el 70% dels desplaçaments en vehicles són d’una mitjana de 2 quilòmetres.

Defensa que la política pública de l’equip de govern és “millorar la ciutat” i fer una “ciutat més resilient de cara al canvi climàtic” i això passa, afegix, per a “traure espai al vehicle i guanyar-lo per a les persones”.

Subratlla la creació de bossetes d’aparcament, i altres que arribaran. I preguntada per si Dénia té un problema amb el pàrquing, considera que a Dénia “tenim molts cotxes i això té a veure amb el model de ciutat”. En aquest sentit, explica que el 20% del terme municipal és de baixa densitat (zones del Montgó, Les Rotes i Les Marines); i el casc urbà només és el 10% del terme.

Quant a la reurbanització del carrer Elx, també suposarà la renovació de voreres i “es perdran places”, però “tractarem de posar el bisturí”. Incideix que ací la intervenció serà en menor mesura.

Reconeix el descontent que pot ocasionar aquesta supressió de places d’estacionament, igual que va ocórrer amb la peatonalització del carrer Marquès de Campo, indica, però “després s’acostumaran perquè millora la qualitat de vida”.

Solar del carrer Marqués de Campo

Al marge d’aquestes reurbanitzacions, sobre la paralització de les obres en el solar de l’antic ambulatori del carrer Marqués de Campo, a convertir en plaça pública, explica que es deu al fet que s’està preparant el projecte modificat arran de la cimentació apareguda de l’antic edifici, per a estudiar si es pot aprofitar per a les pèrgoles previstes en la nova plaça.
Es preveu que, al llarg d’aquest mes d’abril, el projecte ja estiga finalitzat i es puguen reprendre les obres.

Més obres

Altres obres sobre les quals s’ha pronunciat són les de la Finca de Torrecremada, futur Museu de la Festa, pavelló esportiu o segona residència.

També s’ha pronunciat sobre el PAI de Llíber.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *