Política

Mazón dona llum verda a la licitació de l’estudi del TRAM Gandia-Oliva-Dénia

El president asegura que s'executarà en un temps “màxim de 12 mesos” amb un pressupost de 135.000 euros
Mazón junt amb José Manuel Prieto / GVA

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat que la Generalitat ja té llesta la licitació de l’estudi de planejament del tram Gandia-Oliva-Dénia del TRAM, que permetrà ampliar esta infraestructura, i ha reafirmat el seu compromís d’acabar “de manera immediata” amb el “deute històric que arrossega la Generalitat amb la ciutat”. “Abordarem, resoldrem i prioritzarem el deute històric de la Generalitat amb Gandia”, ha assenyalat el cap del Consell.

Carlos Mazón ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde Gandia, José Manuel Prieto. Esta és la segona reunió de tots dos dirigents, després de la trobada que van mantindre l’agost passat, en la qual ja van tractar l’estat de les infraestructures de la ciutat. “Ara torne a retre comptes dels compromisos que llavors vaig assumir”, ha assenyalat el president de la Generalitat.

Després de la trobada, Carlos Mazón ha explicat que la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ja ha firmat la licitació de l’estudi per a la posada en marxa del tramvia Gandia-Oliva-Dénia, que s’executarà en un temps “màxim de 12 mesos”, i que compta amb un pressupost de 135.000 euros. “Es tracta d’uns diners que la Generalitat ja ha posat damunt la taula”, ha subratllat el cap del Consell.

El president de la Generalitat ha destacat que l’ampliació del TRAM des de Gandia fins a Oliva i Dénia “permetrà dinamitzar un dels eixos de més prosperitat de tot el Mediterrani”, al mateix temps que millorarà la connectivitat i la vertebració de la zona.

Reivindicació conjunta

En relació amb les infraestructures que necessita la ciutat de Gandia, el president ha lamentat les últimes manifestacions del ministre de Transport i Mobilitat Sostenible, Oscar Puente, en les quals desplaça la prioritat que suposa el tren de la costa i ha assenyalat que, després de la trobada amb l’alcalde de Gandia, tots dos coincidixen en la seua intenció de no renunciar a esta infraestructura.

Així, Carlos Mazón ha oferit suport a José Manuel Prieto per a “llançar un pols conjunt i assenyat perquè el projecte no caiga en l’oblit”, i ha oferit “tot el suport institucional” de la Generalitat als ajuntaments de Gandia, Oliva i Dénia en la seua reivindicació del corredor de la costa.

Carlos Mazón ha assenyalat que des del Consell “avançarem perquè l’ampliació del TRAM de Gandia fins a Dénia siga una realitat”, però de manera paral·lela “continuarem reivindicant el tren de la costa”.

El cap del Consell ha fet un repàs de les actuacions que està desenvolupant la Generalitat a la ciutat de Gandia per a avançar en la sanitat pública, l’educació pública, l’habitatge públic i la millora de les d’infraestructures de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *