Medi ambient

Benissa adopta 12 estratègies per combatre la sequera i promoure l’estalvi d’aigua

Aprovació unànime d'una proposta de Reiniciem Benissa en el ple municipal, incloent-hi campanyes de sensibilització i restriccions
Agua / Redacción

L’Ajuntament de Benissa ha aprovat per unanimitat una proposta presentada per Reiniciem Benissa, que inclou un total de 12 mesures per a l’estalvi d’aigua, amb l’objectiu de fer front a la greu sequera que pateix la localitat i evitar possibles talls futurs d’aigua.

Com va exposar en el ple ordinari celebrat l’última setmana de març, la regidora Carmen Giner, la iniciativa proposa des d’una campanya de sensibilització ciutadana, així com acords amb el sector turístic perquè els visitants que arriben a Benissa sàpiguen que han de fer un ús responsable de l’aigua, passant per un pla de xoc enfront a problemes en sistemes antics en les instal·lacions municipals, fins a una moratòria en l’aprovació de permisos d’obra per a la construcció de piscines en el terme municipal. També suggereix optimitzar recursos del departament d’aigües, dur a terme accions dissuasives dirigides als que gasten més aigua i fan un mal ús dels recursos hídrics.

L’alcalde, Arturo Poquet, va reconéixer els efectes negatius que sobre els pous dels quals s’abasteix Benissa està causant la sequera. Va agrair la proposta de Reiniciem, al mateix temps que va assegurar que s’aplicaran algunes de les mesures i altres s’hauran d’estudiar. Poquet va defensar també les accions dutes a terme des de l’Ajuntament per afrontar este període de sequera i millorar l’estalvi hídric.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *