Entrevistes

Novetats en els servicis de platges este estiu de 2024 a Dénia

Entrevista, a Dénia FM, amb el regidor de Platges, Pepe Doménech
El regidor de Platges, Pepe Doménech / Alba Alborch

Aportació d’arena en la platja de Blay Beach, concessió de serveis temporals, balissament i contracte de neteja de platges han sigut alguns dels temes tractats en el ‘primer café’, de Dénia FM, pel regidor de Platges a l’Ajuntament de Dénia.

Pepe Doménech ha visitat aquesta redacció informativa, després que el ple aprovara sol·licitar al Servei Provincial de Costes l’autorització per a realitzar una aportació d’arena en el tram de platja de Blay Beach, una de les zones més erosionades de la costa deniera.

En concret, l’actuació es durà a terme entre els carrers Mussola i Mero, amb el vessament d’un centenar de camions d’arena procedent d’un barranc, en la zona de Molins. La intenció és realitzar aquesta actuació al mes de juny.

No obstant això, la solució definitiva arribaria amb la regeneració de Les Marines, projecte que ja ha passat els tràmits mediambientals, i està pendent que es realitze la declaració d’impacte ambiental de la zona d’extracció d’àrids a Cullera.

Serveis de platges

D’altra banda, Doménech ha indicat que la intenció és poder adjudicar la pròxima setmana, les concessions de serveis temporals, tals com xiringuitos o hamaques. Entre les novetats, hi ha una zona d’hamaques a Les Deveses, i dues estacions digitalitzades a Les Marines i Les Rotes, per al lloguer de kayaks i padel surf. A més d’instal·lar-se sis xiringuitos, de nou.

En matèria de vigilància i socorrisme de platges, ha explicat que està previst que el 15 de maig comence el muntatge de les casetes, perquè comence la campanya de vigilància l’1 de juny.

Entre les novetats, hi haurà un socorrista més a Les Deveses, després de les obres de regeneració finalitzades; a més d’una redistribució de cadires de proximitat a Les Rotes. Així, es col·locarà una nova en la zona de litoral del càmping Los Pinos, i es retira la que estava entre el restaurant Mena i Punta Negra.

Balissament

Quant al balissament amb boies, l’edil ha assenyalat que començarà el 15 de maig amb un període d’un mes. Així que, el 15 de juny “hauria d’estar muntat”. Açò sí, reconeix problemes a la zona de Les Rotes, ja que les boies no es poden ancorar i és més fàcil que es desprenguen.

Neteja de platges

Respecte al nou contracte de neteja i manteniment de platges, confia en què es puga reprendre, a finals de maig, la licitació.

Parcs i Jardins i Participació Ciutadana

Com a regidor de Parcs i Jardins, ha explicat que en l’APP Dénia es pot trobar la ubicació de les més de 60 zones verdes repartides pel terme municipal denier.

I en aquesta matèria, ha assenyalat que s’està plantant arbrat pel terme, que va ser la proposta més votada de l’última edició de Pressupostos Participatius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *