Obres

La dessaladora de Racons de Dénia es modernitza per oferir aigua d’alta qualitat

Els treballs de millora comporten una inversió de 240.000 euros
Mejoras estación desaladora Racons Dénia / Aj. Dénia

Dins del Pla de Millora de l’estació dessaladora d’aigua salabrosa (EDAS) Racons de Dénia, acordat entre l’Ajuntament de Dénia i Aqualia, des del passat mes de desembre s’estan executant les obres de renovació d’un bastidor complet d’osmosi inversa, que es prolongaran fins a finals d’abril.

Es tracta d’una operació que consisteix en la substitució de l’estructura d’un dels quatre bastidors amb els quals compta l’EDAS. Cada bastidor està format per 60 tubs de pressió, amb 6 membranes d’osmosi inversa cadascun. En total, 1.440 membranes entre els quatre bastidors, que són capaços de produir un total de 20.000 metres cúbics al dia.

La renovació de l’estructura, les membranes i els equips de mesura i control auxiliars per altres equips més moderns que els existents millora el comportament del bastidor a l’hora de prendre dades. A més, millora l’operativitat i la prevenció, ja que l’estructura anterior datava de 1992, data d’inici del funcionament de la planta. D’altra banda, l’operació diària d’aquest equip també es veurà millorada, assegurant d’aquesta forma un subministrament continu i de qualitat per a la població. La inversió realitzada per Aqualia en aquests treballs és de 240.000 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *