Medi ambient

Pego avança en la prevenció d’incendis amb nous treballs en Montnegre i Xical

El consistori posa en marxa actuacions de neteja i fortificació de zones per a combatre el risc de foc
Zona recuperada Pego / Aj. Pego

L’Ajuntament de Pego continua avançant en l’execució del seu Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals. Una de les últimes accions ha sigut l’actuació en les diferents parcel·les de propietat municipal situades en les àrees de Montnegre i Xical. Els treballs tenen com a objectiu recuperar i enfortir aquestes zones davant possibles incendis forestals, que ja han afectat aquests paratges anteriorment.

Les tasques han consistit en la retirada selectiva de matolls i plantons de pi, incloent els matolls i arbres cremats durant l’incendi del 2022. També s’han podat els palmiters de la zona. S’ha realitzat una altra poda, en aquest cas amb selecció de rebrots dels arbres cremats (oliveres bordes) amb l’objectiu de millorar la seua fortalesa. A més, s’han col·locat guies en cadascun d’aquests rebrots perquè creixen amb verticalitat.

Una altra de les tasques realitzades ha sigut l’eliminació de restes vegetals. I la plantació d’arbres (principalment oliveres) als quals també se’ls han afegit guies i protectors, aquests últims per evitar que petits animals, com els conills, puguen danyar-los. S’ha previst un pla de reg específic per fomentar el seu creixement.

Ja el passat mes de setembre es va realitzar la revisió i reparació dels hidrants del municipi i es va generar un inventari per identificar in situ i de manera georeferenciada l’estat de cadascun d’ells. Un punt important per augmentar la seguretat en cas d’incendis. “Aquest pla local contra incendis és molt important per evitar noves catàstrofes i des del consistori ens hem mentalitzat en la necessitat de desenvolupar-lo íntegrament sense pausa, perquè la seguretat del nostre entorn, del nostre paratge natural, és vital”, assenyala la regidora de Transició Ecològica, Laura Castellà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *