Societat

Xàbia comptarà amb Punts Violeta en els principals esdeveniments durant aquest any

El projecte té com a objectiu la sensibilització i atenció enfront de la violència de gènere i LGTBIfòbia durant els esdeveniments locals.
Punt Violeta Xàbia / Ayuntamiento de Xàbia

La Regidoria d’Igualtat  de Xàbia ha fet pública la convocatòria d’un concurs per a la contractació del servei de gestió i atenció dels Punts Violeta, espais destinats a oferir informació, sensibilització, prevenció i suport en casos d’agressions masclistes, sexistes i LGTBIfóbiques.

El servei, que comptarà amb un pressupost de 18.710 euros i un període de duració d’un any amb possibilitat de pròrroga fins a dos anys més, requerirà la implicació de dos professionals especialitzats, amb formació adequada en les àrees relacionades, com poden ser Treball Social, Educació Social, Psicologia o títols d’FP vinculats.

S’ha establert que els Punts Violeta seran instal·lats en diversos esdeveniments celebrats a Xàbia al llarg de l’any, incloent el Carnestoltes, les Fogueres de Sant Joan, les Festes en honor a la Mare de Déu de Loreto, la nit del BubotaFest (Halloween), així com en els festivals Mar de Xàbia i Montgó Fest.

El contracte inclou detalls com la instal·lació de carpes i la producció i distribució de material divulgatiu (díptics, polseres, ventalls) amb informació essencial sobre els serveis oferts pels Punts Violeta.

Des de la regidoria han recordat que els Punts Violeta “són espais útils per a la sensibilització i prevenció, així com per a traslladar un missatge contundent de rebuig davant qualsevol mena de violència, establint canals immediats i accessibles per a la denúncia i atenció a les víctimes”. A més, la seua fi, és “conscienciar i prevenir” però també que tots i totes “puguen gaudir de les festes i l’oci amb respecte”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *