Política municipal

Raúl Llobell destaca que “no hi havia alerta roja” quan es va llançar el castell de focs artificials a Teulada

Entrevista, en Dénia FM, amb l'alcalde de Teulada Moraira
Raúl Llobell, alcalde de Teulada Moraira / Alba Alborch

No hi havia alerta roja, si no no hauria complit els paràmetres, i ni l’enginyer, ni els bombers, ni cap responsable hauria permés que es disparara” el castell de focs artificials. Així ho ha tornat a repetir l’alcalde de Teulada Moraira, Raúl Llobell, per als micròfons de Dénia FM. Llobell ha visitat ‘el primer café’ per a abordar diferents temes d’actualitat que afecten este municipi.

Amb la mirada posada en l’evolució de l’incendi de Tàrbena, Llobell ha mostrat la seua preocupació pel que està ocorrent, però també de cara a l’estiu, en matèria d’incendis, fent una crida a la conscienciació i a extremar les precaucions, sense eludir les responsabilitats de les Administracions.

Incendi a Teulada

Precisament, Llobell ha volgut aclarir certs aspectes sobre el castell de focs artificials que es va llançar el dia del Patró, i que va originar un incendi de vegetació en el municipi, aquella nit.

Explica que el Seprona ha obert diligències pel que va ocórrer, recopilant tota la documentació. Però incidix en tres aspectes. El castell es dispara “perquè reunia les condicions que la normativa vigent contempla”. Hi havia un enginyer que és el que “ha de vetlar per la seguretat i el Pla de Seguretat i informar si es pot celebrar”; i la dotació de bombers.

Incidix l’alcalde en què “no hi havia alerta roja“, si no no s’hauria permés el disparament del castell, i recorda que quan es va iniciar l’incendi va ordenar la seua paralització.

Altres temes

En matèria educativa, Llobell assegura que totes les infraestructures incloses en el Pla Edificant es realitzaran en el municipi.

I quant a la sequera i si el subministrament està garantit aquest estiu, l’alcalde ha indicat que “s’està treballant per a això” i ha parlat d’una reunió de la Comissió de Sequera aquesta setmana, i les converses amb Xàbia per a arribar a un acord que facilite el cabal necessari des de la seua planta. A més de les inversions aprovades en l’últim Consorci d’Aigües de la Marina Alta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *