Mobilitat

La Policia Local de Benissa inicia una campanya de conscienciació sobre l’ús dels patinets elèctrics

El pla inclou controls policials i una futura modificació de l'ordenança de trànsit per a assegurar la convivència en les vies públiques
Policia Local de Benissa informando a un conductor de VTM / Aj. Benissa

Davant l’augment significatiu de Vehicles de Mobilitat Personal que circulen pels carrers i vies de Benissa (principalment patinets elèctrics), la Policia Local de Benissa ha engegat una campanya preventiva, amb la finalitat d’informar sobre les normes de circulació que afecten als conductors d’aquests vehicles, així com detectar i denunciar els conductors infractors que posen en risc la seguretat de la resta d’usuaris de la via.

Els agents estan realitzant una sèrie de controls policials, que durant la primera fase seran merament informatius (excepte infraccions greus), però posteriorment s’encaminaran a identificar i denunciar les infraccions que cometin els conductors d’aquests vehicles.

La Policia Local recorda, de forma general, que les normes de circulació dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) impedeixen la circulació per voreres, zones peatonals, travesseres, túnels urbans, vies interurbanes, autopistes i autovies que transcorren per la població. A més, recorda que no són vianants sinó vehicles a tots els efectes, i estan també obligats a sotmetre’s a les proves de detecció d’alcohol i de drogues, sent la taxa màxima permesa la mateixa que per als conductors de bicicletes.

L’Ajuntament de Benissa i la Policia Local, a més, està treballant en la modificació de l’ordenança de trànsit per regular la seua circulació. Actualment, les infraccions amb VTM poden suposar sancions d’entre 80 i 500 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *