Província

Salvem la Vall porta el PAI de Llíber fins a Brussel·les

Esta plataforma i altres nou col·lectius en defensa del territori s'han reunit amb europarlamentaris i eurocomisarios
Salvem la Vall i altres col·lectius en defensa del territori en Brusel·les / Redacció

Salvem la Vall i nou col·lectius més en defensa del territori s’han reunit amb Eurocomissaris i Europarlamentaris, en Brusel·les, per tal d’exposar la problemàtica estructural i comuna al voltant de projectes urbanístics que atempten contra el territori. Entre altres, assenyalen el Macro-PAI de Llíber.

Concretament, des de Salvem la Vall s’ha denunciat “l’incompliment sistemàtic de normatives europees referents al medi ambient que vulnerades pel Macro-PAI. Per exemple, la Zona d’Especial Protecció d’Aus (ZEPA), el Paisatge de Rellevància Regional des de Gallinera fins a Castell de Castells, el Paisatge protegit de la Serra de Bèrnia i del Ferrer; totes elles recollides al Conveni Europeu del Paisatge, ratificat al País Valencià el 2004″, indiquen en un comunicat de premsa.

S’hi han denunciat les “irregularitats que s’han comés per la VAPF, amb la connivència de l’ajuntament de Llíber, per tal d’aprovar el PAI; que suposen una continuïtat de les males pràctiques que ja van ser sancionades per la UE gràcies als informes Fourtou i Auken”.

En conseqüència, s’ha exigit la paralització completa del Macro-PAI i la incorporació a la legislació europea del dret al consentiment previ, lliure i informat de la població davant de qualsevol intervenció que afecte la sostenibilitat, el paisatge, l’aigua i els recursos comuns. “Tots ells drets humans reconeguts que mai haurien d’esdevindre mercaderies especulatives”, subratllen des de la plataforma.

Finalment, en el comunicat, asseguren que “per part de la Comissió i els diputats, s’ha transmés la seua preocupació per aquestes vulneracions, i s’han compromès a redactar una carta adreçada a les autoritats polítiques implicades per tal d’exercir pressió perquè facen complir les directives europees relatives al territori, l’aigua, la protecció de les espècies i els seus hàbitats”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *