Societat

TRAM d’Alacant ofereix a partir del 9 d’abril servei d’autobús entre Olla d’Altea i Calp

Els treballs d'emergència s'executen de manera paral·lela i coordinada als dels nous viaductes ferroviaris de Mascarat i Algar
Estació del TRAM a Calp / GVA

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) inicia el dimarts 9 d’abril les obres d’emergència a la zona del Mascarat de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia) que obliguen a interrompre inicialment la circulació ferroviària entre les estacions d’Olla Altea i Calp.

FGV disposarà el mateix 9 d’abril, des de l’inici del servei, transport alternatiu d’autobús entre aquestes dues parades. Els vehicles previstos mantenen l’horari de pas dels trens en la zona afectada, amb una modificació de les hores de sortida, pas i arribada en el tram Benidorm-Olla d’Altea-Calp.

Els vehicles programats són accessibles per facilitar l’accés de les Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) i els usuaris es poden informar a través dels canals habituals, com panells informatius en estacions, web i app oficial.

Després d’aquest primer tall, que afectarà al tram Olla Altea-Calp, a partir de setembre la interrupció s’establirà entre Garganes i Calp i, posteriorment, en octubre s’ampliarà fins a Teulada. En una última fase, abans de la finalització de les obres al desembre, el tall comprendrà el tram Garganes-Calp.

FGV recorda a tots els usuaris que es pot obtenir més informació en el telèfon d’informació 900 72 04 72, a la pàgina web de TRAM d’Alacant i a l’app oficial de TRAM d’Alacant.

Obres als viaductes d’Algar i Mascarat

Aquesta actuació s’executa de manera paral·lela i coordinada a les obres dels nous viaductes ferroviaris d’Algar i Mascarat de la Línia 9, situats al terme municipal d’Altea. El pressupost conjunt supera els 16 milions d’euros i compten amb finançament de Fons Europeus.

FGV ha fet coincidir aquestes tres actuacions per completar així, abans de final d’any, el procés de modernització de la Línia 9 que uneix Benidorm i Dénia.

Una vegada finalitzades les obres de renovació dels viaductes d’Algar i Mascarat, les modernes unitats de propulsió dièsel-elèctrica Sèrie 5000 podran circular per tota la línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia) evitant als viatgers el transbord que actualment es realitza a Calp.

FGV s’ha posat en contacte amb els ajuntaments afectats per informar i coordinar les actuacions previstes a l’hora d’oferir el servei alternatiu d’autobús en els trams en els quals està previst executar aquests treballs.

Actuació d’emergència

Les obres d’emergència tenen com a objectiu subsanar els efectes provocats per l’incendi sofert en aquesta zona el passat mes de gener i que va afectar a la infraestructura ferroviària als termes municipals d’Altea i Calp.

Entre les accions a executar es troba la retirada d’arbrat; la mitigació de possibles riscos geològics; la reconstrucció d’un terraplè i infraestructura de drenatge; i la reducció de l’erosió en talussos i vessants properes al traçat de la via.

Les obres afecten als trams Olla d’Altea-Calp i Calp-Benissa-Teulada, ja que FGV aprofitarà el tall del servei ferroviari per realitzar, durant el mes d’octubre, una obra de manteniment de la infraestructura i via que afecta al tram Calp-Benissa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *