Sanitat

UGT denuncia una diferència salarial de 8.000 euros entre el personal laboral de l’hospital de Dénia i l’estatutari

El sindicat exigix homologar ja els salaris
Hospital de Dénia / Tino Calvo

UGT Serveis Públics del País Valencià denúncia que la bretxa salarial entre el personal laboral a extingir de la funció administrativa i el col·lectiu de cel·ladors i cel·ladores de l’Hospital de Dénia respecte del mateix personal dependent de la Conselleria de Sanitat supera a l’any els 8.000 euros.

Aquest desfasament de nòmines entre sanitaris i sanitàries que treballen en el mateix recinte hospitalari i realitzant idèntiques funcions està creant un fort malestar en la plantilla el principal responsable del qual és el departament que dirigix Marciano Gómez.

Des de el sindicat recorden que durant la visita que Gómez va fer a l’hospital, amb motiu de la reversió al sistema públic, va afirmar, textualment, que no volia treballadors de primera i de segona. No obstant això, és precisament el que està ocorrent, indiquen, de manera que el citat personal se sent de quarta categoria, segons denúncia la secció sindical a l’hospital de Dénia.

UGT reclama que de manera urgent s’emprenga una millora salarial que pal·lie la gran diferència amb el personal estatutari. El sindicat recorda que aquest col·lectiu està en la primera línia en l’atenció a la ciutadania i la seua preparació és molt superior a les retribucions que rep. El sou del personal laboral ronda els 17.000€/anuals enfront del que rep el personal dependent de la Conselleria de Sanitat d’uns 24.000€/anuals (Grup C1). A més, en altres departaments ja revertits, com Alzira i Torrevieja, aquest personal ja compta amb un sou aproximat de 23.000€/anuals, és a dir, pròxim ja a l’homologació.

El malestar que s’arrossega des de fa anys ha anat in crescendo. Aquest col·lectiu porta des de 2012 amb el sou congelat. Només s’han vist beneficiats d’un increment del 2,5% l’any 2023, que va suposar uns 400€ anuals. A més, les baixes es cobrixen a través d’una bossa amb personal estatutari amb una retribució similar. El mateix ocorre amb les cel·ladores i cel·ladors, amb sous sense increments des de 2012.

UGT demana solucions, ja que no és de rebut que davant una mateixa categoria, una mateixa figura jurídica (personal a extinguir) i un mateix empleador el sou siga distint.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *