La fava poblera cobra protagonisme la propera setmana al Poble Nou de Benitatxell. El municipi li dedica un festival al seu producte estrela, el Mitjafava Fest, i entre les activitats de la seua programació destaquen les Jornades Gastronòmiques de la Fava.
Des del dimarts 16 i fins al divendres 19 d’abril, cada dia, un restaurant del municipi prepararà un menú especial amb un plat d’arròs amb fava com a protagonista. El més típic al Poble Nou és l’arròs amb fava pelà, un arròs melós bastant espès pel midó de la fava que es cuina amb les faves seques i pelades (d’ací el seu nom) i que és característic d’uns pocs pobles de la Marina Alta com Benitatxell, Xàbia o Jesús Pobre. Antigament, es cuinava per a mig dia i es guardava un plat per a la nit, quan els llauradors que treballaven de sol a sol tornaven a casa i menjaven “de recapte”.
Les jornades gastronòmiques les encetarà el bar La Trillaora el dimarts 16, seguirà el Restaurante La Cumbre el dimecres 17 i El Raconet de Celeste el dijous 18, i tancarà el bar Ca Toni Mònica el divendres 19. Per tal d’assegurar un correcte servei, és necessària la reserva prèvia.