Societat

Un bon arròs amb fava al Poble Nou de Benitatxell

Aquest es el lema de les Jornades Gastronòmiques de la Fava que se celebren del 16 al 19 d'abril
Arròs amb fava / Aj. El Poble Nou de Benitatxell

La fava poblera cobra protagonisme la propera setmana al Poble Nou de Benitatxell. El municipi li dedica un festival al seu producte estrela, el Mitjafava Fest, i entre les activitats de la seua programació destaquen les Jornades Gastronòmiques de la Fava.

Des del dimarts 16 i fins al divendres 19 d’abril, cada dia, un restaurant del municipi prepararà un menú especial amb un plat d’arròs amb fava com a protagonista. El més típic al Poble Nou és l’arròs amb fava pelà, un arròs melós bastant espès pel midó de la fava que es cuina amb les faves seques i pelades (d’ací el seu nom) i que és característic d’uns pocs pobles de la Marina Alta com Benitatxell, Xàbia o Jesús Pobre. Antigament, es cuinava per a mig dia i es guardava un plat per a la nit, quan els llauradors que treballaven de sol a sol tornaven a casa i menjaven “de recapte”.

Les jornades gastronòmiques les encetarà el bar La Trillaora el dimarts 16, seguirà el Restaurante La Cumbre el dimecres 17 i El Raconet de Celeste el dijous 18, i tancarà el bar Ca Toni Mònica el divendres 19. Per tal d’assegurar un correcte servei, és necessària la reserva prèvia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *