Societat Solidaritat

Èxit rotund a la campanya ‘1 llibre x 1 quilo’ de la UNED

Els voluntaris del centre de Dénia recapten més d'una tona d'aliments no peribles que es distribuiran entre els més necessitats
Dia del Llibre UNED / Patricia Blazquez

El centre associat de la UNED Dénia ha superat totes les expectatives de participació en la dotzena edició de la campanya solidària “1 quilo x 1 llibre“, en la qual s’ha bolcat la comunitat educativa i la ciutadania del municipi, amb la participació de l’alumnat d’Educació Primària, Secundària i Batxillerat.

El matí del dimarts 23 d’abril, l’accés a la seu de la UNED Dénia va ser un anar i venir d’escolars dels col·legis de la ciutat, que van aportar el seu quilo solidari d’aliment a canvi d’un llibre, una manera responsable de celebrar el Dia del Llibre ajudant als més necessitats.

L’esdeveniment es va poder dur a terme gràcies al treball del personal de la UNED Dénia i a la col·laboració del voluntariat de la Mesa Solidaria de Dénia, composta per Creu Roja, Càritas Interparroquial Dénia, Estén la teua Mà i l’Exèrcit de Salvació, així com persones que es van sumar a la recepció d’aliments. Les entitats unides sota el nom de Mesa Solidaria tenen el propòsit de lluitar contra la pobresa a Dénia.

A la vesprada es van incorporar els membres de la Spanish Garrison, una organització que treballa amb els personatges de Star Wars per animar esdeveniments solidaris i que van ser l’atracció per a xicotetes, xicotets i majors que s’aproparen a realitzar el canvi d’aliments per llibres.

La directora de la UNED Dénia, Raquel Martí, ha valorat molt positivament el treball del personal d’administració i serveis i de l’equip directiu del centre pel seu esforç en l’organització de l’esdeveniment. A més, va agrair la participació dels voluntaris durant tota la jornada, i va destacar la implicació de la comunitat educativa de Dénia en aquest esdeveniment solidari, en què han participat de manera massiva aportant aliments.

Tot apunta que s’han superat els mil quilos d’aliments no peribles, on s’inclouen també productes d’higiene personal i productes per a bebés que també tenen molta demanda entre la població més necessitada. Amb tots aquests aliments recollits es poden atendre durant dos mesos a les més de 70 famílies que s’atenen des de la Mesa Solidaria, segons van assenyalar els seus responsables.

Martí va agrair també als dirigents polítics de la ciutat la seua participació en l’esdeveniment aportant aliments i promocionant l’activitat en les seues xarxes socials.

Aquest divendres 26 d’abril, es repetirà l’esdeveniment a l’extensió de la UNED Benidorm, de 10:00 a 16:00 hores, al carrer Mercat, i tots els aliments que es recullen seran distribuïts per l’Associació Benèfica Corazón Exprés de Benidorm, entre els més necessitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *