Esports

A Pego els vencedors absoluts van ser Abad i Rida

L'organització va homenatjar els impulsors de la I Volta a peu a Pego
Andrea Abad entrant en la meta de Pego / Kike Aracil

En una jornada marcada per l’esforç i la memòria, el Circuit a Peu va aconseguir un dels seus punts culminants amb la celebració de la XL Volta a Peu a Pego, organitzada pel Club Dorsal 19 Pego. La competència, que s’ha convertit en un clàssic del calendari regional, va reunir un miler de participants entre les proves infantils i la prova regna, esta última amb un recorregut que va desafiar als corredors al llarg del nucli urbà i zones limítrofes sota un sol que va imposar condicions exigents.

Moha Rida, del CE Llebeig Xàbia, va tornar a demostrar el seu domini absolut sobre l’asfalt, registrant un temps de 33:12 a un ritme de 3.19/km, millorant la seua pròpia marca de l’any passat per deu segons i revalidant el seu títol a Pego. Li van seguir Dani Planells, del CA Santa Eulària, qui va acabar segon amb 33:29, i Toni Soler, també del CE Llebeig Xàbia, completant el podi amb un temps de 34:25.

Moha Rida a Pego | K. Aracil

En la competició femenina, Andrea Abad del CA Publidom va encapçalar el grup amb una marca impressionant de 39:22, mantenint un dol tancat amb les corredores del CA Cametes de Pedreguer, Marta Pérez i Esther Fornés, els qui van finalitzar en segon i tercer lloc respectivament.

Homenatge als fundadors

La carrera no sols es va centrar en la competició, sinó que també va servir com una ocasió per a recordar i celebrar la història de l’esdeveniment, que complix 40 anys des de la seua primera edició. Vicent Sala, president del Dorsal 19 Pego, juntament amb Carmen Sala, van liderar un emotiu homenatge als pioners de la Volta a Peu, incloent-hi Fernando Ferrando, el fundador de l’esdeveniment, i als guanyadors de la primera edició, Vicent Llopis Cheli i Paqui Rodríguez, qui va ser honrada en absència.

Homenatge als fundadors | K. Aracil

La competició, més enllà dels desafiaments físics, va demostrar una vegada més ser un vincle entre generacions de corredors i un testimoniatge de l’esperit de la comunitat de Pego, que cada any es reunix per a celebrar no sols un esdeveniment esportiu, sinó un llegat de perseverança i passió per l’atletisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *