Cultura

Dénia se suma a la iniciativa “Estellés als pobles” amb activitats culturals per a commemorar al poeta valencià

L'acte principal de commemoració al seu naixement tindrà lloc el 4 de setembre a la Glorieta del País Valencià
Vicent Andrés Estellés / Redacció

L’Ajuntament de Dénia s’ha sumat a la iniciativa “Estellés als pobles“, de la qual ja formen part 40 municipis valencians i les universitats públiques de València, Alacant i Jaume I de Castelló, per a recordar al poeta valencià Vicent Andrés Estellés amb diverses activitats culturals a llarg i ample de la geografia valenciana.

Dénia ha organitzat diversos esdeveniments per destacar la figura d’Estellés, entre elles destaca, una conversa, el dijous 30 de maig, sobre el llibre inèdit del poeta, guanyador del premi Ausiàs March a Gandia. D’altra banda, l’11 d’octubre, a la biblioteca, se celebrarà el concert “Així ens parirem, ací estem” de Joan Femenia, Rapsode, i Enric Casado, músic i cantautor, amb poemes d’Estellés. El 9 de novembre, també a la biblioteca, Dani Miquel oferirà concerts per a xiquets. A més, Pau Alabajos presentarà el seu espectacle “A cau d’orella”.

El vicealcalde de Dénia, Rafa Carrió, i el regidor de Cultura, Raúl García de la Reina, han sigut els encarregats de presentar el programa dedicat al centenari del naixement del poeta de Burjassot, principal renovador de la poesia valenciana contemporània.

Rafa Carrió ha destacat la importància de recordar a Estellés “per justícia històrica i cultural i per a dinamitzar la indústria valenciana”. A més, ha anunciat que es crearà material sobre Estellés i contingut digital en xarxes socials.

Durant el mes de setembre, coincidint amb el 4 de setembre, data de naixement de l’escriptor, es concentraran la majoria d’activitats, amb dates encara per concretar, ja que “la programació està oberta a la participació de més associacions”. L’acte principal de commemoració al seu naixement tindrà lloc a la Glorieta del País Valencià amb el carrer Vicent Andrés Estellés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *