Societat

Alejandro Amenábar grava la seua última pel·lícula al Poble Nou de Benitatxell

'El cautivo' s'ha rodat en la cala del Moraig i el seua cova dels Arcs
Alejandro Amenábar junt al equip de govern al rodatge de "El cautivo" a Benitatxell / Aj. Benitatxell

El Poble Nou de Benitatxell s’ha convertit en l’escenari perfecte per al rodatge de la pel·lícula ‘El cautivo‘, l’últim treball d’Alejandro Amenábar.

En concret, la cala del Moraig i la seua cova dels Arcs han acollit este dilluns i divendres passat el rodatge de diverses escenes del llargmetratje que narra una part de la vida de l’escriptor d’ ‘El Quixot’, Miguel de Cervantes. El film mostra a un jove Cervantes, que, pres a la ciutat corsària d’Alger, tracta d’escapar-se per a tornar a Espanya, al mateix temps que descobrix la seua vertadera vocació: ser escriptor.

Rodatge d’Amenábar a Benitatxell | Aj. Benitatxell

Este dilluns, l’alcalde, Miguel Ángel García, i els regidors María José Ivars, Jorge Pascual i Isa Garrido han visitat el set de rodatge instal·lat a peu de platja, que ha estat tancada al públic durant els dos dies de filmació. Han pogut conéixer de primera mà com és un rodatge per dins i tota la infraestructura tècnica i humana que comporta.

A més, han pogut conversar sobre la pel·lícula amb alguns dels actors i amb Alejandro Amenábar, amb qui han compartit algunes dades històriques del municipi. De fet, l’alcalde li ha fet entrega del llibre ‘Nits de tinta’, que arreplega els testimonis i les fotografies amb les quals Jake Abbot va retratar els penya-segats del Poble Nou de Benitatxell, Xàbia i Moraira, i va posar cara als encesers que, penjats dels escarpats cingles, es jugaven la vida les nits més fredes de l’any per a capturar sépies o peixos de roca que complementaren els seus jornals sempre insuficients.

Visita de l’equip de govern al rodatge | Aj. Benitatxell

‘El cautivo’ està protagonitzada pels actors Julio Peña (‘A través de mi ventana’ o ‘Berlín’) i Alessandro Borghi (‘SuburraSangre en Roma’). Completen l’elenc Fernando TejeroMiguel Rellán, José Manuel PogaLuis CallejoRoberto Álamo, Albert SalazarCésar Sarachu i Luna Berroa, entre altres.

El director i guionista narrarà “la seua història” en ‘El cautivo’, producció que va començar el seu rodatge el passat mes d’abril al Castell Fortalesa de Santa Pola i que abans que al Poble Nou de Benitatxell ha fet parada en altres localitzacions com el Castell de Santa Bàrbara d’Alacant o els estudis Ciutat de la Llum. El rodatge seguirà en altres localitats de la província de València, com el palau d’Anna, i finalitzarà a Sevilla a mitjan juny.

És una coproducció hispano-italiana a càrrec de MOD Producciones i Himenóptero (responsables de ‘Los Otros’, ‘Mar Adentro’, ‘Ágora’ o ‘Mientras dure la guerra’), Misent Producciones i Propaganda Italia i compta amb la participació de Netflix, RTVE i RAI Cinema i amb el suport d’ICAA-Ministeri de Cultura, Generalitat Valenciana i Eurimages. La producció executiva és a càrrec de Fernando Bovaira, productor de les pel·lícules d’Alejandro Amenábar i de sèries d’èxit com ‘Los Farad’, ‘La Fortuna’, ‘Crematorio’ o ‘El día de mañana’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *