Esports

Álex Pella establix un nou rècord en la Volta a Menorca

Este assoliment s'emmarca dins del “Desafiament Victoria”, un ambiciós projecte que pretén donar la volta al món en 2025
Álex Pella navegant del Desafiament Victoria / A. Pella

Alex Pella, reconegut navegant, ha establit un nou rècord en la volta a Menorca, marcant un temps impressionant de 5 hores, 4 minuts i 57 segons, en un esdeveniment que va tindre lloc divendres passat 17 de maig sota l’organització del Club Marítimo de Mahón. Este assoliment s’emmarca dins del “Desafío Victoria, un ambiciós projecte que pretén fer la volta al món en 2025.

El repte va començar a les 8.53:51 del matí, quan el vaixell Maxicat Victoria, una impressionant embarcació de 33 metres d’eslora, va ser llançat des de la bocana del port de Maó. Este intent va ser el segon en la mateixa setmana, després que les condicions meteorològiques desafiadores del dimecres estengueren el temps a 9 hores i 32 minuts, portant a l’equip a intentar millorar la seua marca inicial.

Durant la travessia, l’equip va enfrontar vents canviants que van aconseguir fins als 24 nusos en el nord de l’illa, encara que també van experimentar encalmades en punts crítics al sud que inicialment van complicar el seu avanç. No obstant això, el divendres, la situació va ser molt més favorable, permetent que Pella i la seua tripulació completaren la ruta amb condicions òptimes i un vent constant que els va afavorir notablement.

el vaixell Maxicat Victoria | A. Pella

Pella, emocionat amb el resultat, va declarar que el rècord establit és un punt de referència excel·lent per a futurs desafiaments i una prova contundent de la capacitat de l’equip i del Maxicat Victoria. A més, va destacar la importància d’este esdeveniment com un entrenament efectiu tant en el tècnic com en l’esportiu per al pròxim gran repte, “La Volta a Espanya”, programat per a juliol.

Per part seua, Pablo Santurde, nou membre de la tripulació i destacat esportista amb un títol mundial en Class40 i una participació olímpica, va compartir el seu entusiasme per formar part d’este projecte. Va ressaltar la singularitat del “Desafiament Victoria” i l’oportunitat única de navegar al costat de figures com Pella i Lalou Roucayrol, la qual cosa afig un valor significatiu a la seua ja impressionant carrera.

Amb este triomf, el “Desafiament Victoria” es perfila com un projecte de ressonància mundial que no sols busca batre rècords, sinó també promoure la navegació sostenible i la consciència ambiental a través de les seues futures etapes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *