Educació

Calp destinarà més de 3.265.000 euros per a la parcel·la de les aules prefabricades de l’IES Ifac

L'objectiu és adequar el terreny per a la seua futura construcció
Sessió del plenari municipal / Aj. Calp

L’Ajuntament de Calp ha pres passos significatius cap a la millora de les seues infraestructures educatives amb l’aprovació unànime d’una modificació de crèdit que assigna més de 3.735.389,38 euros, procedents del romanent de tresoreria.

D’este total, aproximadament 3.265.000 euros es destinaran al condicionament d’una parcel·la municipal de 30.000 metres quadrats. Esta àrea, situada darrere de l’Escola Infantil Silene d’Ifac, servirà com a ubicació temporal per a aules prefabricades que alleujaran la sobrecàrrega en l’IES Ifac i altres centres educatius, amb vista a estar operativa per al curs 2025-2026.

L’alcaldessa Ana Sala, després d’un debat enèrgic en el ple municipal, va destacar la dedicació de l’Ajuntament per a convertir el projecte del segon institut en una realitat tangible. “Hem enfrontat desafiaments continus, però continuarem lluitant pel que este poble necessita,” va expressar Sala.

A més, el ple ha assignat 300.000 euros per a il·luminació festiva, 110.000 euros per a millores en el cementeri i 60.000 euros per al clos del parc de mascotes del Saladar. Esta assignació de fons reflectix el compromís continu de l’Ajuntament amb la millora de la qualitat de vida i els servicis a Calp.

En un moviment cap a la reactivació de projectes comunitaris, el ple també va votar iniciar l’expropiació de les antigues Galeries Oltra, amb vista a convertir-les en un espai públic. Este lloc, situat estratègicament enfront de l’Ajuntament en l’avinguda Ifach, es considera ideal per a albergar associacions i activitats juvenils, especialment després del recent desplaçament d’entitats bancàries de la zona.

“Això ens permetrà centralitzar col·lectius importants en el nucli administratiu de Calp,” va explicar Guillermo Sendra, portaveu del grup municipal socialista.

Moció del PP

La sessió plenària també va resultar en l’aprovació unànime d’una moció del PP perquè l’Ajuntament s’adherisca al Conveni Marc de col·laboració amb la Generalitat i la FVMP. Este conveni busca la mobilització de sòl públic per a la promoció d’habitatges de protecció pública, la qual cosa subratlla la direcció proactiva del municipi cap a la inclusió i el benestar social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *