Medi ambient

Aurores boreals en els cels de Dénia i Xàbia

Un esdeveniment astronòmic únic que es va poder apreciar des de diversos punts de la comarca
Auroral boreals captades des d'un vol nocturn amb vistes a la Marina Alta / RRSS

La nit del passat divendres 11 de maig es va poder apreciar a la Marina Alta una imatge màgica: aurores boreals cobrint el cel de Dénia, Xàbia i la resta de la comarca.

Així ho representa esta imatge presa des d’un vol nocturn que sobrevolava la capital comarcal, on s’aprecia tota la seua costa il·luminada i de fons les aurores boreals omplint de color la nit. Altea va ser un altre dels municipis en els quals es va poder observar amb claredat este fenomen astronòmic.

Les aurores apareixen per la interacció entre el vent solar i el camp magnètic de la Terra, segons explica l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). L’agència va argumentar en les seues xarxes socials que “es produïx en cicles d’entre 10 i 12 anys” i que en 2003 es va poder viure un esdeveniment similar en la Comunitat Valenciana.

Les aurores polars es deuen a la presència de partícules carregades elèctricament i ejectades des del sol (el vent solar), que actuen sobre els gasos enrarits de les capes superiors de l’atmosfera, d’acord amb l’Organització Meteorològica Mundial (WMO).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *