Turisme

Benitatxell busca un turisme verd, sostenible i respectuós amb l’entorn

L'Ajuntament ha aprovat el full de ruta per a treballar per aconseguir estos objectius
El Poble Nou de Benitatxell / Aj. Benitatxell

L’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell, a través de la seua Regidoria de Turisme, ha aprovat per unanimitat el Pla Estratègic de Turisme 2024-2030, un document clau que establirà les estratègies turístiques per als pròxims anys.

Este pla s’ha dissenyat com una ferramenta de gestió i planificació per a tots els agents implicats en el sector turístic del Poble Nou de Benitatxell, tant públics com privats. El document no sols analitza la situació actual del territori mitjançant un estudi detallat dels seus recursos, sinó que també explora el seu potencial futur, establint objectius clars i accions concretes per a continuar generant valor i aconseguir les metes dels diversos grups involucrats.

Presentació del Pla Estratègic de Turisme | Aj. Benitatxell

Segons Víctor Bisquert, regidor de Turisme, “la gestió i planificació per a un turisme verd, sostenible i respectuós amb el nostre entorn ha de ser una tasca conjunta de les entitats municipals i privades vinculades directament i indirectament al sector turístic. Per això, hem col·laborat estretament amb els diferents agents turístics del municipi per a conéixer la seua visió i escoltar les seues opinions”.

Comissió mixta d’agents privats i públics

Per a obtenir-ho, es va crear una comissió mixta que inclou tant a agents privats (restaurants, agències de viatges, hotels, empreses de lloguer turístic i altres negocis de servicis turístics) com a regidors i personal tècnic de l’administració pública local. A més, es van realitzar enquestes ciutadanes per a arreplegar opinions sobre diversos aspectes turístics del Poble Nou de Benitatxell.

Comissió mixta d’agents privats i públics | Aj. Benitatxell

La col·laboració entre agents públics i privats és essencial per a assolir els objectius del pla. Estos propòsits inclouen consolidar una governança participativa, enfortir el posicionament del municipi en el mercat turístic nacional i internacional, actualitzar els productes turístics existents per a adaptar-se a les noves tendències, aprofitar les sinergies entre el turisme i l’entorn local, i fomentar la creació de nous productes i experiències turístiques.

Entre les accions destacades en el pla es troben la creació de paquets experiencials i nous productes turístics per a atraure a un públic familiar i amant de la naturalesa, l’impuls de rutes ecoturístiques, el desenvolupament d’una nova imatge de marca per al municipi, la modernització de la web municipal, la posada en marxa d’un centre experiencial de les Pesqueres i la creació d’una Smart Office.

Este pla està estretament vinculat amb el Pla de Sostenibilitat Turística que el consistori ja està desenvolupant i la gestió del qual es troba en fase d’adjudicació. A més, l’aprovació del pla és un requisit essencial perquè El Poble Nou de Benitatxell puga mantindre la categoria de municipi turístic i accedir a importants ajudes i fons europeus en matèria turística.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *