Societat

La World Robot Olympiad arriba a Dénia amb una jornada de robòtica per a joves

La Regidoria de Joventut i l'escola Diverbot celebren este esdeveniment el pròxim 15 de juny
Presentació de la jornada de robòtica WRO Dénia / Aj. Dénia

Dénia serà l’escenari d’un emocionant esdeveniment de robòtica, reunint equips de les províncies d’Alacant i València en un torneig classificatori per al Nacional. El WRO Dénia, la primera competició de robòtica de la ciutat, se celebrarà el dissabte 15 de juny en el pavelló Joan Fuster.

La regidoria de Joventut, al costat dels organitzadors de Diverbot, Javier Gómez Hernández i Ana María Ruiz Palma, van presentar este matí la jornada. En la WRO Dénia, competiran equips en diverses categories, ajustades al nivell dels futurs enginyers, amb participants des dels 6 fins als 19 anys. L’organització ha contactat amb els centres educatius de Dénia per a animar a la participació d’estudiants locals i d’altres municipis.

El regidor de l’àrea, Valen Alcalà, destaca que la robòtica és una ferramenta educativa de gran valor. Segons Alcalà, «és una ferramenta educativa d’immens valor». L’esdeveniment se celebrarà el dissabte 15 de juny, de 09.00 a 14.00, en el pavelló Joan Fuster. Per a participar, els equips han de tindre entre 2 i 3 membres i inscriure’s abans de la data límit en la pàgina web de WRO.

Què és la WRO?

La World Robot Olimpyad és una competició internacional en la qual els participants dissenyaran i construiran robots que han de realitzar accions de manera autònoma i ràpida. Els més xicotets usaran peces de Lego per a crear robots teledirigits. Els robots es construiran prèviament, però el dia del campionat es muntaran des de zero, desafiant als equips a resoldre problemes i superar fallades inesperades. També hi haurà una categoria de roboesports, amb robots jugant a tenis de taula.

Els joves que van competir en la final de Panamà van visitar els estudis de Dénia FM per a conéixer de prop com es competix a nivell internacional.

Joves de l’equip “Insanos” que van participar en la final de Panamà | Dénia FM

La WRO és una competició que “fomenta el treball en equip, el desenvolupament d’habilitats i l’aprenentatge pràctic de matèries tecnològiques”, com assegura l’organitzador Javier Gómez. Segons explica l’entrenador de Diverbot, els participants, d’entre 6 i 19 anys, dividits per edats i projectes, han de resoldre reptes aplicant el seu enginy.

A més, Ana María Ruiz Palma, coorganitzadora de l’esdeveniment, afig que “els reptes estan inspirats a Turquia, el país amfitrió de la Final Internacional de 2024, amb la temàtica de les ciutats sostenibles”. Les categories de reptes són:

  • RoboBasic: Per a xiquets de 6 a 12 anys, amb robots teledirigits que resolen missions en un tauler.
  • RoboMission: Equips construïxen robots autònoms amb material de LLEC per a resoldre missions en un tauler. Subcategories per edats de 8 a 19 anys.
  • FutureEngineers: Per a edats de 14 a 19 anys, on un vehicle robòtic ha de conduir autònomament en un circuit que canvia aleatòriament en cada ronda.
Exemples de robots a la presentació | Aj. Dénia

Cada equip, format per 2 o 3 participants i un entrenador, tria un repte i construïx un robot innovador. Gómez afirma que «es tracta d’una desafiadora competició de robòtica per a resoldre un repte», comenta Ruiz.

Les inscripcions ja poden sol·licitar-se, des d’ara mateix fins a 8 de juny, a través de la web www.wroboto.es/inscripciones/.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *