Política

Compromís ‘planta cara’ a les polítiques de la Generalitat Valenciana

La protesta coincideix amb el primer aniversari de les eleccions i els deu mesos de govern del PP i Vox a la Generalitat
Valen Alcalà, Rafa Carrió, Maria José García i Gerard Fullana / Redacció

Aquest matí, davant de l‘IES Sorts de la Mar, els representants de Compromís s’han presentat per expressar el seu descontentament amb les polítiques impulsades per la Generalitat Valenciana, liderada pel Consell de Carlos Mazón. La protesta coincideix amb el primer aniversari de les eleccions i els deu mesos de govern del PP i Vox a la Generalitat.

Rafa Carrió, vicealcalde i regidor de Normalització Lingüística, ha posat el focus en l’educació, criticant especialment les darreres mesures del conseller d’Educació, José Antonio Rovira, que implanten el districte únic i permeten als pares triar sobre l’educació dels seus fills, que ,segons el grup polític, les mesures s’han pres sense consens amb els especialistes. A més, el vicealcalde ha manifestat que ‘no volem tornar als barracons’, posant en el punt de mira el Pla Edificant i els projectes paralitzat com són el segon IES i el CEE Raquel Payá. També, Carrió, ha expressat el seu descontentament, en nom de tot l’equip de govern, en el que respecta a les retallades en educació a tots els nivells, inclòs en l’EOI.

Igualment s’han abordat temes d’actualitat a la comarca, com és el problema amb la sanitat. S’ha fet referència als prejudicis que estan patint els sanitaris l’Hospital de Dénia amb els pagaments de les nòmines i les condicions laborals des de la reversió. Valen Alcalà, regidor de Joventut, ha subratllat aquestes qüestions.

L’educació i la sanitat no han estat els únics temes de preocupació per a Compromís. La secretària comarcal de Compromís, María José Garcia, ha destacat la necessitat d’invertir en seguretat mediambiental i ha denunciat els retalls que pateix la Marina Alta en aquest aspecte, anunciant que el Montgó es troba en una situació extrema i que al respecte ‘la Generalitat sols fa que negar el canvi climàtic i retallar recursos com bombers forestals o plans contra incendis’.

Gerard Fullana, diputat de Compromís en les Corts, ha expressat el seu insatisfacció cap a la gestió general del Consell de Carlos Mazón. Ha manifestat que ‘ja en són més de cent les protestes actives a tot el territori’ i que com manté el lema de la campanya destinada a les eleccions europees, Compromís ‘planta cara’ davant les polítiques de retall.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *