Educació

Protesta reiterada a Dénia contra els retalls en l’ensenyament d’idiomes

La comunitat educativa de l'EOI de Dénia es va concentrar novament per exigir la revocació dels retalls que amenacen 360 places i 12 grups
Protesta EOI / EOI

Per segona jornada, la comunitat educativa de l’Escola Oficial d’Idiomes de Dénia es va reunir per manifestar el seu rebuig als retalls anunciats per la Conselleria d’Educació de la Comunitat Valenciana.

Ahir, dimarts 7 de maig, a la vesprada, professors, alumnes i suports es concentren davant de les instal·lacions de l’IES Sorts de la Mar per exigir la revocació de les mesures que suprimirien 244 grups i 8.450 places en tota la comunitat, incloent-hi una reducció significativa en aquest centre.

Els retalls proposats afectarien directament 12 grups i 360 places a l’EOI de Dénia, eliminant 4 grups d’espanyol, 4 de francés i 4 d’anglés. Això suposarà també la pèrdua de tres places docents en la localitat. La comunitat educativa destaca que l’ensenyament d’idiomes és crucial per a la integració social i laboral, especialment en una zona amb una creixent població estrangera.

Els manifestants han fet una crida a la ciutadania i a les organitzacions civils perquè s’unisquen a la seua causa, promoguent la consciència sobre la importància de mantenir una oferta educativa rica i accessible. Demanen a les autoritats una revisió de les decisions i un compromís renovat per adaptar l’educació a les necessitats reals de la població, en lloc de procedir amb retalls que consideren arbitraris.

La protesta d’ahir busca reafirmar l’oposició ja expressada en la concentració del dijous passat, destacant que l’educació pública de qualitat és un dret que ha de ser protegit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *