Denúncies

Moviment per la Pau de la Marina Alta dedica la concentració a les mares i nens palestins

Ahir, 5 de maig, en solidaritat amb el poble palestí i en repulsa del genocidi i els crims de guerra
Concentració / Moviment per la Pau

Com cada primer diumenge de mes, desenes de persones es van tornar a concentrar ahir, 5 de maig, en solidaritat amb el poble palestí i en repulsa del genocidi i els crims de guerra que estan desenvolupant-se a Gaza.

Amb motiu del Dia de la Mare, Moviment per la Pau de la Marina Alta ha volgut dedicar la concentració a les mares, i també als nens i nenes palestins.

Concentració Moviment per la pau | Moviment per la Pau

S’adjunta textualment el manifest llegit en l’acte:

“EN NOM DE LES MARES PALESTINES
Com a primer diumenge de maig, celebrem el dia de la mare en aquest país. Avui, pensarem en aquelles dones que ens van donar la vida i que ens han estat cuidant des del moment en què vam néixer. Resulta difícil imaginar un dolor més gran que el que pot sentir una mare en veure com la vida d’una filla, d’un fill, és arrabassada davant teu, víctima d’una bala, d’una bomba o de la fam. I aquest immens dolor també se sent al revés, dels fills cap a la dona que els va portar al món. Aquest doble dolor ve multiplicant-se des de fa 211 dies a Gaza: cada dia, 37 nens i nenes palestines perden a les seves mares i, d’altra banda, cada 10 minuts mor un nen o una nena palestina. De les gairebé 35.000 persones assassinades a Gaza, al voltant del 70% són nens, nenes i dones.

I els governs de la Unió Europea, el Regne Unit i els Estats Units callen davant aquesta atrocitat i es converteixen en còmplices, perquè continuen venent armes a Israel i no han exigit responsabilitats i el compliment del dret humanitari internacional a un govern que persegueix la finalitat del moviment sionista, és a dir, apropiar-se de tot el territori palestí per a crear un Estat només per a jueus.

Davant la inactivitat dels nostres governs, milions de persones ens estem mobilitzant a tot el món. Volem deixar ben clar, una vegada més, que no es tracta d’anar en contra dels jueus com a poble, sinó de parar-li els peus i exigir responsabilitats als sionistes per tots els crims que estan cometent. Prova d’això és que centenars de milers de jueus a tot el món s’han unit a la causa palestina i estan sent detinguts en països com els Estats Units i, el més surrealista de tot, a Alemanya. Les més de dues mil detencions d’estudiants en les universitats estatunidenques, lluny de detenir les protestes han provocat acampades solidàries en universitats de tot el món, sent els estudiants de València els primers a organitzar-la a Espanya.

Els sionistes representen un gran perill no sols per al poble palestí: en aquests moments, són l’amenaça més gran a la pau i seguretat mundials. I, no sols això… Permetre que l’Estat sionista d’Israel calcigui amb impunitat les normes internacionals humanitàries, i que continuï cometent obertament un genocidi i constants crims de guerra fa trontollar la credibilitat d’occident quant a aquests valors ètics universals que, se suposa, regeixen les seves societats. Qui els creurà quan parlin del que és moral o immoral, de democràcia, de drets humans? En aquests moments es parla de negociacions perquè s’arribi a l’alto-el-foc a Gaza. Però, què significa això sense garanties que després es reprengui l’atac fins a l’extermini total dels *gazatíes? Netanyahu i el seu govern han parlat des del primer moment de no parar fins a erradicar totalment a Hamàs. La realitat mostra que, per als sionistes, tot Palestí pot ser potencialment “Hamàs” i, per això, està assassinant a tota la població, incloent-hi bebès i dones embarassades.

Si hi ha alguna cosa que el poble palestí ha mostrat al llarg d’aquests 75 anys d’ocupació és la seva capacitat de resistir amb dignitat a totes les tremendes violacions de drets humans que han vingut sofrint. La dignitat és una cosa que els dirigents occidentals han perdut definitivament. Per això, la lluita per la llibertat del poble palestí és també la lluita pels valors ètics que són els pilars de les nostres societats. En el nom de totes les mares del món, especialment de les palestines, parem aquesta bogeria d’odi i apostem per justícia i la pau. Unim-nos per una Palestina lliure!”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *