Educació

Multitudinària concentració a Dénia contra les polítiques educatives de la Generalitat

L'equip de govern PSPV-Compromís dona suport a la vaga i anuncia una moció contra la nova llei educativa del Consell de Carlos Mazón
Concentración Educación / Tino Calvo

Aquest matí, la porta de l’Ajuntament de Dénia ha sigut l’escenari d’una concentració multitudinària convocada per diversos sindicats, incloent-hi la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, CC.OO., UGT i STEPV.

La jornada de vaga ha estat convocada en rebuig a les polítiques educatives implementades per la Conselleria d’Educació, dirigida per José Antonio Rovira.

Aida Marco, permanent sindical de l’STEPV, ha destacat les principals reivindicacions dels manifestants, que inclouen el rebuig al districte únic, a la llei de llibertat educativa, a la supressió de classes presencials a les Escoles Oficials d’Idiomes, i al retall d’unitats d’Infantil i Primària per al pròxim curs. Aquests temes han estat centrals en les protestes, juntament amb la paralització del Pla Edificant en alguns municipis.

Un altre tema clau en les reivindicacions ha estat el rebuig al valencià com a llengua, una qüestió que ha ressonat amb força a les portes del consistori de la capital comarcal.

La comunitat educativa de la Marina Alta ha estat cridada a participar en aquesta jornada de vaga en defensa d’una educació pública i en valencià, mostrant el seu descontentament amb les mesures adoptades per l’administració autonòmica.

Els sindicats han deixat clar que aquestes polítiques afecten negativament la qualitat de l’ensenyament públic i han instat la Conselleria d’Educació a reconsiderar les seues decisions per garantir una educació inclusiva i de qualitat per a tots els estudiants.

El suport de l’equip de govern

La comunitat educativa i els sindicats no han estat els únics presents en la concentració convocada avui. També ha acudit l’equip de govern PSPV-Compromís de Dénia i altres edils de la comarca, com els alcaldes del Verger i Els Poblets, i les alcaldesses del Ràfol i Alcalalí, tots de Compromís, per expressar el seu descontentament sobre la nova llei educativa impulsada pel Consell de Carlos Mazón. Melani Ivars, regidora d’Educació i el vicealcalde i regidor de Normalització Lingüística, Rafa Carrió, han anunciat que presentaran una moció contra aquesta proposició de llei en la seua totalitat. Això reflecteix el fort rebuig de l’administració local davant les polítiques educatives que consideren perjudicials per a l’educació pública i en valencià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *