Falles

Coneixem un poc més a les candidates a Falleres Majors de Dénia 2024-2025

Divendres que ve sabrem quins seran triades com a representants de la festa a la ciutat
Candidates a Falleres Majors de Dénia 2025 / Tino Calvo

El proper divendres se celebrarà l’elecció de les Falleres Majors de Dénia 2025 i les seues corts d’honor, així com el seu nomenament a l’Ajuntament de Dénia.

Però hui hem pogut conèixer més de prop com són les candidates per a ser les màximes representants de la festa a la ciutat.

Isabel Comes Guardiola (Falla Baix la Mar) | Tino Calvo

Isabel Comes amb 23 anys, recorda ser fallera des que era un bebé. Ha estudiat el Grau de Magisteri i està preparant les oposicions. Amb una vida molt activa a la seua Falla Baix La Mar, sap que “seria tot un honor representar a Dénia”. Per a Isabel, el moment més especial de les falles es la Cremà.

Sandra Olmeda Durá (Falla Saladar) | Tino Calvo

Sandra Olmeda amb 47 anys va ser fallera de joveneta de la comissió de Baix la Mar, però la vida li va fer desvincular-se durant molts anys de les falles però la vida li va encaminar fins a la Falla Saladar. Gerent d’una empresa de neteja, té clar que el moment favorit de la festa és l’Ofrena de flors.

Carla Puerto Pla (Falla Port Rotes) | Tino Calvo

Carla Puerto és una jove de 21 anys que des de Russia, va arribar amb apenes un any a Dénia i al cap de pocs mesos ja vestia de fallera. La Falla Port Rotes va ser la seua casa i vol aprofitar l’oportunitat de presentar-se com a Fallera Major de Dénia. Sens dubte, la Crida és un moment molt especial per a Carla i té clar que vol dedicar la seua vida als xiquets i l’educació.

Ángela Castillo Llull (Falla Oeste) | Tino Calvo

Ángela Castillo amb 19 anys ha sigut fallera de la Oeste des de menudeta. Està segura que ella “no ha pres la decisió de ser Fallera Major, que era un moviment natural”. Treballa al departament de Joventut de Dénia i per a Ángela, la Plantà és un acte sagrat, “fins que no està al lloc, no vaig a vore la resta de falles”.

Maria Lobo Ribes (Falla Diana) | Tino Calvo

Maria Lobo, amb 9 anys (i mig com assegura) és la primera de les xiquetes que es presenta per a Fallera Major Infantil. La Falla Diana és el seu districte i està a quart de primària del Col·legi Montgó. L’Ofrena de flors és el seu acte favorit i de major vol ser mestra d’infantil.

Laura Ramón Candel (Falla París Pedrera) | Tino Calvo

Laura Ramón, amb 9 anys i estudiant quart de primària, ha sigut fallera de la París Pedrera des de menudeta i la Crida és el seu acte favorit. Li encanta jugar amb les nines i de gran vol ser jutgessa.

Helena Gómez Ivanova (Falla Darrere del Castell)

Helena Gómez de la Falla Darrere del Castell, amb 12 anys, porta des de fa un any a la comissió, però és “el sentiment és com si fora de tota la vida”. La Cremà per a Helena és un acte molt especial, el tancament d’una festa. Té clar que d’ací a uns anys serà veterinària, però de moment li encantaria representar a Dénia com a Fallera Major.

Elena Mañas López (Falla Nou Camp Roig) | Tino Calvo

Elena Mañas és fallera de Nou Camp Roig i te 11 anys. En cinqué de primària, ja te clar que vol ser artista fallera. Ha viscut les falles en diferents comissions i te clar que el món de les falles és el seu futur. En especial, l’Ofrena “és un acte molt emotiu i divertit”.

Claudia Ramis Baeza (Falla Baix la Mar) | Tino Calvo

Claudia Ramis, amb 10 anys, ha passat tota la vida a la Falla Baix La Mar. La tradició familiar marinera és molt important per a Claudia, però també l’esport, ballar i Carrosses, el seu dia favorit de les falles. Vol ser mestra d’infantil però primer que tot, ser Fallera Major Infantil de Dénia.

Alejandra Giménez Escrich (Falla Campamets) | Tino Calvo

Alejandra Giménez, fallera de la Campaments, amb 9 anys ja sap que el món de les falles està a la sang, quan encara estava a la panxa de sa mare ja vivia les falles i només nàixer, a desfilar. “Seria un orgull representar als xiquets i xiquetes com a Fallera Major Infantil”, assegura. Li encanta ballar i li encantaria ser veterinària en un futur.

Ainhoa i Maria Garcia de la Reina Far (Falla Les Roques) | Tino Calvo

Ainhoa i Maria Garcia podrien ser amb només 11 anys podrien fer història de les falles de Dénia, sent les primeres germanes a ser Falleres Majors Infantils. Han compartit el càrrec en 2024 a la Falla Les Roques i volen tornar a complir este somni. L’Ofrena és el seu moment favorit, així com la Plantà.

Alma i Blanca Cholbi Ivars (Falla Saladar) | Tino Calvo

Alma i Blanca Cholbi són falleres de la Saladar, tenen 13 anys i també són candidates a Falleres Majors Infantils de Dénia, fent història a la ciutat. Tenen clar que volen viure noves experiències i disfrutar de la Crida, el seu acte favorit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *