Successos

Controlat l’incendi de la zona del Saladar a Xàbia

Les flames han obligat a desallotjar a unes 70 persones de 25 habitatges
Helicòpter en les tasques d'extinció / Facebook Ajuntament de Xàbia

El Consorci Provincial de Bombers d’Alacant ha donat per controlat, sobre les 19.30 hores, l’incendi de vegetació de la zona del Saladar a Xàbia.

Les flames han obligat a desallotjar a unes 70 persones de 25 habitatges, que s’espera puguen tornar a les seues llars a la nit.

Confinament

La Policia Local de Xàbia ha informat, al voltant de les 18.15 hores, que s’havia ordenat el confinament en les seues cases dels veïns dels carrers Larissa, Patrai, Atenas i Esparta, fins a Cala Blanca i el Segon Muntanyar, per la fumerada generada per l’incendi declarat, en la vesprada del diumenge 5 de maig.

L’avís s’ha produït al voltant de les 17.28 hores. Tractant-se d’un incendi de vegetació, en la zona del Camí de la Morera, en la zona del Saladar.

El Centre de Coordinació d’Emergències ha activat la situació 1 del PEIF. A més, s’ha sol·licitat a Iberdrola el tall de llum d’una torre pròxima a l’incendi.

Com a mesura de precaució, també s’ha confinat als veïns en les seues cases.

En les labors d’extinció treballa una unitat de comandament i capdavantera, una bomba forestal pesada, una bomba rural pesada, una bomba nodrissa lleugera; amb un sergent, un cap i sis bombers dels parcs de bombers de Dénia i Benissa. Així com tres mitjans aeris i dues unitats de bombers forestals.

Des del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant s’ha informat que l’evolució de l’incendi sembla ser favorable, a les 18.34 hores.

És el segon incendi que s’origina en Xàbia després del passat 14 d’abril, que va arrasar unes 200 hectàrees entre els termes de Xàbia, Gata de Gorgos i Jesús Pobre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *