Benestar

Pego llança la campanya ‘L’any del gat de carrer’ per controlar la població felina

El control de les colònies va a càrrec dels membres de l'associació Aprop
gats / Redacció

Evitar l’augment desmesurat de la població i la proliferació de malalties, aquest és el principal objectiu que s’han marcat l’Ajuntament de Pego i l’associació Aprop (protectora d’animals) per al 2024, al que han batejat com “l’Any del gat de carrer“.

Per a això, han posat en marxa una campanya de control de les colònies d’aquests felins que existeixen tant en el nucli urbà del municipi com en les urbanitzacions, “volem saber en tot moment quants gats hi ha en cadascuna, quin és el seu estat de salut”, indica el regidor de Benestar Animal, Josep Mengual, qui apunta a més que es busca evitar la massiva proliferació d’aquests animals.

Per a aconseguir-ho, l’associació i l’Ajuntament mantenen un estret contacte amb els tres veterinaris del municipi, la col·laboració dels quals és fonamental per a l’esterilització dels gats, “és un dels principals objectius d’aquesta campanya, la millor forma de mantenir controlat el nombre d’exemplars”.

El control de les colònies va a càrrec dels membres de l’associació Aprop, només ells podran alimentar-los i assegurar-se que tenen bona salut, “aviat se’ls donarà un carnet amb les seues credencials que hauran de portar sempre que realitzen aquesta cura”, hi haurà una desena de voluntaris encarregats de les prop d’una dotzena de colònies que existeixen en el municipi. La Policia Local tindrà un llistat d’aquestes persones, “seran les úniques autoritzades, la resta no poden acomplir aquestes tasques, per la qual cosa la policia pot amonestar a qui decidisca fer-ho pel seu compte”.

Aquests voluntaris s’encarregaran també de comunicar-se amb els veterinaris per a informar sobre els gats que no estiguen esterilitzats, “la Llei de Benestar Animal obliga a la captura d’aquests animals, la seua esterilització i retorn al seu entorn, a la seua colònia”, remarca Mengual. L’edil recorda que la llei empara aquests animals de carrer i que “d’alguna manera ens obliga a moure’ls el menys possible de les seues colònies”. Per això ressalta la importància de la seua cura i evitar accions que puguen perjudicar la seua salut, “hem de conscienciar a la gent que és la nostra obligació mantenir-los en bon estat, i per a això s’ha designat a unes persones. Si hi ha algú que coneix alguna colònia o observa que hi ha algun animal en males condicions de salut, ha de comunicar-ho a ells, a la Policia Local o a l’Ajuntament”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *