Educació

Daniel McEvoy: “Les infraestructures educatives de Calp han arribat a un punt de saturació en què urgix prendre decisions”

L’alcaldessa Ana Sala mostra la seua “indignació” per no ser convidada a la reunió amb la comunitat educativa
Reunió / Amanda Ortolà

El dijous 30 de maig, a la vesprada, responsables de la Conselleria d’Educació mantenien una trobada amb la comunitat educativa de Calp.

En aquest marc, el secretari autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy, va voler tranquil·litzar-los, assegurant que tot l’alumnat de Calp estarà perfectament atés en el pròxim curs.

Reconegué el problema de la “matrícula sobrevinguda”, com a municipi costaner que és Calp, igual que altres, i d’infraestructures educatives, amb un “punt de saturació en què urgix prendre algunes decisions”.

El secretari autonòmic, si bé afirmava que l’IES Ifac “fa anys que està desbordat”, reconegué que, a falta d’un edifici, es disposarà d’una ubicació provisional. El representant autonòmic assegurava que la idea és que en un futur pròxim comence la construcció d’aquest institut “tan necessari” per a la localitat.

Resposta d’Ana Sala

Profunda indignació i cansament. Aquestes són les paraules emprades per l’alcaldessa calpina Ana Sala per respondre a aquesta reunió a la qual no va ser convidada.

Qualifica d’“indignant que es jugue amb una cosa tan especial com és l’educació dels nostres fills”. I titlla “d’inacceptable” que McEvoy i la directora general d’Inclusió Educativa, Xaro Escrig, hagen optat per fer “política partidista”, en lloc d’acudir a l’Ajuntament per abordar aquesta problemàtica.

També ha recordat que l’equip de govern roman a l’espera de l’increment de preus del nou IES i el CEE Gargasindi, i critica que la Conselleria no respon als seus “repetits intents” per obtindre una resposta de l’Administració Autonòmica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *