Cultura

Més de 200 xiquets participen en les danses rituals del Corpus de Xàbia

L'esdeveniment serà el diumenge 2 de juny a partir de les 19:00 hores de la mà de la Colla de Nanos i el Grup de Danses del Portitxol
Corpus Xàbia / Aj. Xàbia

Les danses rituals del Corpus arriben a Xàbia de la mà de la Colla de Nanos i el Grup de Danses del Portitxol. Més de 200 xiquets, donaran forma a aquesta representació tradicional que omplirà el Centre Històric aquest diumenge a la vesprada a partir de les 19:00 hores.

Danses com les del paloteig, dels turcs, dels negrets, pastorets, magrana, panderetes, bastons i dels poloneses, seran representades pels alumnes dels col·legis Graüll, Mediterrània, Trenc d’Alba i María Inmaculada, que han preparat al llarg dels darrers dos mesos.

Corpus Xàbia | Aj. de Xàbia

El Grup de Danses tancarà la comitiva amb el ball de Nanos i la dansa de la Moma, tot això acompanyat de la música del tabalet i la dolçaina, amb el següent recorregut: la plaça de l’Església, encarant Sant Bonaventura, plaça dels Germans Segarra, En Grenyó, Verge del Pilar, En Forn, placeta del Convent, Metge González, Major, plaça Celestino Pons i novament, plaça de l’Església.

Per una altra, part, enguany, el Grup de Danses ha restaurat els capgrossos que representen les races conegudes en el segle XV: blancs, turcs, gitanos i negres, dirigits per un capità que marca les pautes i els ritmes de la dansa. Aquests capgrossos compleixen aquests 2024, vint-i-set anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *