Obres

Dénia aprova la modificació de crèdits que permetrà reiniciar l’obra de l’antic ambulatori

L’ampliació del Bosc de Diana incrementa la seua partida en 300.000 euros
Obres parades del solar de l'antic ambulatori / Aj. Dénia

Els veïns del carrer Marqués de Campo i de tota la ciutat es preguntaven quan tornaríem a veure en moviment les obres de l’antic ambulatori.

No coneixíem la resposta fins al ple extraordinari celebrat este dimarts al migdia. L’Ajuntament de Dénia va aprovar una modificació de crèdits per poder crear-hi una nova plaça pública, que veurà augmentada la partida pressupostària en 108.191.61 euros.

La modificació total és de 429.001,59 euros, relacionada amb actuacions del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) 2021, finançat per Fons Next Generation EU. Esta modificació permetrà augmentar la partida pressupostària per a executar tres projectes del PSTD 21 que han d’estar finalitzats abans que acabe 2024, amb finançament procedent dels romanents d’altres actuacions del Pla ja adjudicades.

Les obres, licitades i iniciades a finals de 2023, es van paralitzar a principis d’any per la necessitat de recalcular la cimentació per a adaptar-la a la realitat del conjunt de la parcel·la, segons ha assenyalat la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll. El modificat en el projecte que ha hagut de fer-se ha permés “canviar el tipus de cimentació i abaratir els costos, que, en cas d’haver mantingut els fonaments de la construcció anterior, s’hagueren ampliat al doble”.

Altres actuacions

L’ampliació del Bosc de Diana, projecte que està actualment en redacció, incrementa la seua partida en 300.000 euros, destinats a convertir este espai públic en una gran zona verda, amb vegetació autòctona.

Per últim, la modificació de crèdits relativa al PSTD 21 contempla destinar 20.809.98 euros més al projecte de renovació de l’oferta museística de la ciutat.

El punt ha sigut aprovat per majoria amb els vots favorables de PSPV, Compromís i Gent de Dénia i els vots en contra de PP i Vox.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *