Societat

Dénia celebra el Dia Mundial Sense Tabac amb una campanya de conscienciació

La 22a edició té com a eslògan “Si el tabac mata, decidix viure”
Cigarrets a la platja / Redacció

El Dia Mundial Sense Tabac se celebra este divendres 31 de maig i l’Ajuntament de Dénia, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), durà a terme un any més una campanya de conscienciació contra el tabaquisme entre l’alumnat de la ciutat.

Per a esta 22a edició de campanya, s’ha creat l’eslògan “Si el tabac mata, decidix viure”, el disseny definitiu del qual dels cartells i díptics ho ha guanyat, Júlia Diego Mulet, alumna de 1r del Cicle Superior de Màrqueting i Publicitat de l’IES Historiador Chabàs, que ha col·laborat voluntàriament amb l’Ajuntament, juntament amb altres estudiants de 1r i de 2n del mateix cicle. Per a això, la campanya del Dia Mundial Sense Tabac està consistint en la col·locació de cartelleria per tota la ciutat, en els centres educatius i establiments públics de Dénia, La Xara i Jesús Pobre, per a reflectir que es tracta d’espais sense fum.

En els Instituts d’Educació Secundària (IES) de la ciutat, es col·locaran estands informatius, amb l’objectiu de previndre el consum del tabac i el vapeo entre la població adolescent i jove, i d’informar dels efectes i riscos del tabac i l’alt potencial addictiu de la nicotina.

El missatge que es vol transmetre amb l’anunci d’enguany és informar del gran potencial addictiu que té la nicotina, de com pot crear dependència fàcilment i de com el tabac afecta negativament a l’organisme. La imatge del cartell impacta perquè mostra dos pulmons, un sa i un altre malalt, a causa dels efectes nocius del tabac, dels quals naix un frondós i vigorós arbre.

L’equiparació visual és molt potent i cerca accentuar la diferència entre la salut pulmonar i els efectes nocius del tabac. El missatge de l’anunci, “Si el tabac et mata, decidix viure”, és una crida clara i directa a l’acció per a encoratjar a les persones a no començar a fumar i a deixar-lo si s’és una persona fumadora.

A l’alumnat que s’acoste a l’estand, li’ls proporcionarà informació objectiva i verídica sobre els efectes i riscos del consum i, a més, podran emportar-se un díptic amb tota la informació referent al consum de tabac. Així mateix, es posarà l’èmfasi en les conseqüències derivades de l’ús dels nous dispositius que s’empren per a fumar com els vapers.

Finalment, amb esta campanya es vol animar a totes aquelles persones fumadores que vulguen deixar-ho, al fet que demanen el suport professional o metge, dirigint-se al seu metge de capçalera en el seu centre de salut. Per tot això, “Si el tabac et mata, decidix viure”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *