Benestar

Dénia llança el programa “En Moviment” amb l’objectiu de millorar la salut dels ciutadans

Per a formar part de la iniciativa cal preinscripció mèdica
"Dénia En Moviment" / Aj. de Dénia

L’Ajuntament de Dénia llança el programa ” Dénia En Moviment” per a fomentar l’exercici físic entre els seus ciutadans. Dilluns passat 29 d’abril, es va constituir la Comissió Local de Coordinació del projecte per a millorar la salut i el benestar dels ciutadans de Dénia i La Xara (Zona Bàsica de Salut de Dénia). La posada en marxa del programa serà dilluns que ve 13 de maig.

Les persones interessades a formar part del programa, hauran de tindre una prescripció per part del seu metge de capçalera. Els professionals sanitaris del Centre de Salut de Dénia, seran els qui deriven als pacients al preparador físic, que serà l’encarregat de planificar les pautes d’activitats i d’exercici físic que s’hauran de realitzar, siga de manera individual o en grup.

Cartell Dénia En Moviment | Aj. Dénia

La Comissió Local de Coordinació, integrada per professionals dels camps de la salut i de l’esport, ha sigut la que ha establit els protocols de derivació i els criteris d’inclusió dels pacients en el programa. “En el municipi de Dénia estem compromesos amb millorar la salut i la qualitat de vida de les nostres veïnes i veïns. Este projecte és un pas més per a aconseguir-lo”, ha declarat el regidor d’Esports, Valentí Alcalà.

A més, va afegir que “assistir en el projecte és completament gratuït, però fa falta que les persones participants s’impliquen i es comprometen a seguir les directrius dels professionals durant un període mínim de sis mesos”.

Per part seua, el vicealcalde i regidor de Salut Pública, Rafa Carrió, ha subratllat la importància i la coordinació de tots els membres de la Comissió Local de Coordinació del programa “Dénia En Moviment”, destacant així la implicació i disposició del personal sanitari del Centre de Salut Integral de Dénia.

Dénia En Moviment | Aj. Dénia

La Comissió Local de Coordinació està formada, a més de pels regidors de l’àrea de Salut Pública i d’Esports, Rafael Carrió i Valentí Alcalà respectivament, pel coordinador mèdic de la Zona Bàsica de Salut de Dénia Rafael Ferrer Gallart; pels coordinadors d’infermeria dels Centres de Salut Integral (CSI) de Dénia Juan José Miñana i Javier Domenech; per Tamara Escrivà Jiménez, infermera del CSI II de Dénia, referent en Infermeria Comunitària; per Silvia Méjica Rodríguez, metgessa d’Administració Sanitària i Salut Pública de la Unitat de Promoció de la Salut del Centre de Salut Pública de Dénia; pel tècnic del departament d’Esports de l’Ajuntament de Dénia i preparador físic col·legiat amb funcions de coordinació de la Unitat d’Activitat i Exercici Físic (UAEF), Josep Estrugo Almiñana; pel responsable tècnic del departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Dénia, Vicent Ahuir Ferrer; i per la preparadora física de la UAEF, Maria Dolores Torres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *